Magazin

Cat ii costa romantismul pe romani

Publicat: 14 feb. 2013
1

Aproape 28.000 de romani vor sarbatori Valentine’s Day in diverse statiuni din tara, cele mai multe rezervari fiind facute pentru Valea Prahovei, potrivit datelor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), scrie Mediafax.

Astfel, pentru acest sfarsit de saptamana hotelierii si proprietarii de pensiuni s-au intrecut in oferte. Daca la cazare se discuta de camere impodobite cu petale de trandafiri, paturi decorate cu inimioare din petale de trandafiri, sampanie si fursecuri in camera, bucatariile restaurantelor au conceput meniuri speciale pentru indragostiti.

Cei aproximativ 28.000 de romani care aleg sa petreaca Valentine’s Day in statiunile romanesti vor cheltui pe servicii turistice aproximativ 2 milioane de euro, conform informatiilor FPTR.

Pe litoral hotelierii nu s-au inghesuit cu oferte speciale pentru Ziua Indragostitilor, dar exista cateva unitati de cazare, majoritatea de patru stele, care asteapta cuplurile care vor sa petreaca 2-3 zile la malul marii alaturi de persoana iubita.

Cele mai multe rezervari sunt facute pentru Valea Prahovei,unde in acest weekend gradul de ocupare se apropie de 80%, fata de 60-70% in mod normal. Tarifele pornesc de la 150 de lei pachetul de cazare pentru o noapte cu mic dejun si cina festiva, ajungand pana la 900 lei pentru doua nopti de cazare, mese si cina festiva.

„Numarul de rezervari facute pentru acest sfarsit de saptamana se apropie de 28.000 de turisti, care vor cheltui in medie doar pentru servicii turistice (cazare si masa), aproximativ 300 de lei de persoana, suma totala care va fi incasata de operatorii de turism fiind estimata la 8,4 milioane de lei (1,9 milioane de euro)”, a declarat Dragos Raducan, vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc.

Valentine’s Day ocupa doar locul opt in topul sarbatorilor care atrag turisti, dupa Revelion, 1 Mai, Paste, Craciun, Sf. Andrei si 1 Decembrie, Adormirea Maicii Domnului si 8 Martie.

Adauga un comentariu