Titlurile zilei

Cât noroc a putut avea? Șoferul de la CTP care a nenorocit o adolescentă pe trecerea pentru pietoni răsuflă ușurat. Este cea mai bună veste pe care o putea primi după scandalul uriaș – FOTO

Publicat: 22 iun. 2021
Poze de la accident cu ambulanța, poliția și șoferul cu un pahar de vin în mână
Mirel Coșan, șoferul CTP care a strivit o tânără pe trecerea pentru pietoni

Vești bune atât pentru familia adolescentei lovite pe trecerea pentru pietoni, cât și pentru șoferul care a nenorocit-o. Minora și-a revenit din comă și este conștientă. Acum, șoferul de autobuz trebuie să dea explicații în fața legii, însă pedeapsa pe care o va primi va fi una mică. Pentru că a fost prins băut la volan, a fost sancționat contravențional

Șoferul de la Compania de Transport Public (CTP) Iași care a lovit pe trecea pentru pietoni o adolescentă are motive de bucurie. Medicii ieșeni au făcut ieri anunțul pe care îl aștepta toată lumea. Adolescenta a ieșit din comă și este conștientă.

„Pacienta în vârstă de 15 ani și-a revenit din starea de comă. Este conștientă, trebuie să menționez că ea avea un grad de întârziere neuropsihic preexistent acestui traumatism. Dar din punctul nostru de vedere, leziunile cerebrale au o evoluție bună. În perioada următoare îi facem reevaluare imagistică. Cel mai probabil, va fi transferată la Spitalul de Pediatrie pentru rezolvarea problemelor ortopedice”, a declarat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Imediat după accident, medicii erau sceptici. La cât de gravă era starea minorei, medicii credeau că se va stinge. În cazul în care se întâmpla o astfel de nenorocire, șoferul autobuzului ar fi putut ajunge în spatele gratiilor. Acum însă, el va fi anchetat doar pentru vătămare corporală din culpă, o infracțiune mai puțin gravă decât uciderea din culpă, deci are motiv de sărbătoare. Vestea că adolescenta și-a revenit din comă a adus zâmbetul pe buze și familiei, și colegilor fetei.

Directorul școlii la care învață adolescenta: „Noi o vom ajuta cu consiliere psihologică și tot ce ne stă în putere”

Adolescenta este un copil bun, care învață bine. Este în clasa a 7-a la Școala Gimnazială „George Coșbuc” din Iași, iar vestea că a fost grav lovită de un șofer neatent a circulat rapid. Reporterii „BZI” au luat legătura cu directorul școlii la care învață adolescenta.

„Tot ce pot eu să spun este că fata este eleva școlii noastre, este în clasa a 7-a. Este o fată foarte cuminte, își vede de învățătură. Am aflat cu surprindere și tristețe de cele întâmplate. Eu am vorbit personal cu mama fetei și i-am transmis toate gândurile noastre bune. Noi o vom ajuta cu consiliere psihologică și tot ce ne stă în putere. Ne dorim din tot sufletul să fie sănătoasă, după vacanță să se poată întoarce fizic la școală, alături de colegii ei. Orice copil trebuie să fie sănătos și alături de familie. Vom fi în continuare alături de ea și de familie. I-am transmis mamei să nu ezite să mă contacteze pentru orice. Sincer să va spun, noi am aflat de cele întâmplate a doua zi, de la colegii ei”, a precizat directorul Școlii Gimnaziale „George Coșbuc”, Iași.

Cum s-a produs tragicul eveniment

Reamintim că joi după-amiază, 17 iunie 2021, s-a produs un accident rutier grav în zona Dacia din municipiul Iași. Un șofer de autobuz din cadrul CTP a lovit pe trecerea pentru pietoni o adolescentă de 15 ani. După cele întâmplate, conducerea CTP a hotărât desfacerea contractului de muncă al lui Mirel Coșan, șoferul implicat în accident. Rezultatul probelor de sânge a arătat o alcoolemie de 0,48 la mie (prima probă) și 0,30 la mie (a doua probă). În urma impactului, tânăra a fost grav rănită și a fost transportată la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, de unde a fost transferată la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, deoarece a suferit un traumatism cranio-cerebral.

În urma tragicului eveniment, comisia internă a CTP care verifică accidentul din zona Dacia s-a reunit de urgență și a vizualizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere din mijlocul de transport. Din acestea se observă că șoferul a preluat autobuzul cu număr de parc 1949 de la garaj, la ora 13:00, și a plecat pe traseul 5. A efectuat o cursă, iar la rondul de la Țuțora – care este capăt de traseu, apare în imagini urcând în mijlocul de transport cu o sticlă de bere. Acest lucru se întâmpla în jurul orei 15:00 (ora surprinsă în imagine nefiind corelată cu timpul real). Accidentul s-a produs la ora 15:35, pe trecerea pentru pietoni de la Bicaz, sensul de mers spre Dacia.

Comentarii
 • nimic metafizic ( o persoana accidentata pe trecerea de pietoni de catre un sofer care conform celor relatate in presa avea alcoolemie). Doua observatii. Petul de bere care continea apa e tinut intr-un mod atipic. Castile sunt interzise la volan in unele state din Europa din 2018.

 • Ăsta e noroc ? Noroc era dacă ar fi câștigat la Totto Lotto s-au cum se cheamă la voi, măcar 300k paunzi, e o sumă bună pt un draiver. Și avea noroc dacă punea și altă muzică.
  O atenție deosebită necesită la draiver și victimă faza cu brânza. Mare atenție la cheag, dacă e prea mult faci caca mai greu. Și ân Stilton pun cheag, dar e de Scotland, adică de bună calitate.
  Hai noroc !

 • Ian te uită, târtanul fumează în autobus.
  Totuși, să nu fie amendat, că e sărăcuț, are o singură cămeșă și aia în carouri.
  Fum de țigară și putoare de ceapă în transportul în comun. Și voi vreți să nu mai meargă oamenii cu mașina personală !!!

 • CE S-A INTAMPLAT CU DOSARUL IN CARE MAIMUTA ROZ A LUI ADRIAN CERSETORUL ,A FOST TAMPONATA DIN SPATE DE EXPRES LA BUCURESTI?

 • Ce mentalitate nu-ti place, tarane? Ca halește în timpul programului, impute mașina ca la el la grajd și silește lumea sa asculte manele? Da, ce ifosari, nu vor sa le urle muzica de doi lei în cap și nu vor putoare pe banii lor.

 • Borfasii din clanu de escroci ctp iasi au angajat ca soferi si controlori cu aprobarea lui chirica penalu doar betivani ,pedofili , oligofreni cu diploma ce sa te astepti de la acesti bolnavi ??

 • clica de comentatori prosti ce sunteti!…..numai panarame…..numai dezaxati….revenitiva!….ce este cu atata rautate in voi??!

 • Baciule poasta e matta cu fiusu care faci japca la copii si batrani neajutorati prin autobuze f rasa mati de alcoolist fruntas ciara borata si inutila

Adauga un comentariu