Culinar

Cât orez se pune la 2 litri de lapte: Cum să pregătești cel mai delicios mic dejun

Publicat: 18 feb. 2022
un bol cu terci din orez si lapte si scortisoara
Nutriționiștii spun că terciul de orez este, în primul rând, un plus de energie pentru toată ziua

Pentru a pregăti unul dintre cele mai bune mic dejunuri trebuie să știi cât orez se pune la 2 litri de lapte. Un terci din orez este foarte sănătos. Nutriționiștii spun că terciul de orez este, în primul rând, un plus de energie pentru toată ziua. Acest fapt se datorează carbohidraților complecși. În al doilea rând, acest terci este un bun absorbant care elimină sărurile și toxinele din organism.

De asemenea, terciul de orez conține vitamine și minerale. Printre acestea se poate distinge potasiul, datorită căruia se menține echilibrul apă-sare din organism. Acest echilibru afectează favorabil rinichii, articulațiile și intestinele. Foarte benefică este și terciul din fulgi de ovăz. Acesta la fel are o mulțime de vitamine extrem de importante pentru organism.

un bol cu terci din orez si lapte si scortisoara
Acest terci este un bun absorbant care elimină sărurile și toxinele din organism

Cât orez se pune la 2 litri de lapte: Secretele pentru o masă perfectă

Când gospodinele gătesc un terci de orez cu lapte, își pun adesea întrebarea  în ce proporție să folosească fiecare ingredient. Bunica mereu folosea la un litru de lapte două pahare de orez, aproximativ 460 de grame.

Astfel, pentru 0,5 litri de lapte este în regulă un pahar de orez, aproximativ 230 de grame. Iar pentru 1,5 litri de lapte, bunica folosea aproximativ trei cești de orez, în jur de 690 grame. În schimb pentru 2 litri de lapte, ea obișnuia să pună patru pahare de orez, în jur de 920 grame. Proporțiile sunt extrem de importante la pregătirea oricărui desert sau alt tip de mâncare.

În cazul în care vrei să gătești un terci mai gros, atunci poți lua o cană de orez pentru 0,5 litri de lapte. În cele mai multe cazuri, terciul pentru copii, este gătit rar. Pentru a pregăti un terci de orez delicios, specialiștii recomandă urmarea unor recomandări. Acest mod de pregătire este extrem benefic și pentru persoanele care țin o dietă.

un bol cu terci din orez si lapte
Un terci din orez este foarte sănătos

În primul rând, orezul înainte de pregătire trebuie spălat bine. Este mai bine să faci acest lucru sub un jet de apă rece într-o sită. Aceste se fierbe în apă cu sare până se umflă și absoarbe toată apa. Iar laptele trebuie adus la fierbere, turnându-l peste terciul finit.

Atunci când gătești orez trebuie să o faci la foc mic. Unii bucătari menționează că este de preferat să folosești un distribuitor de flacără, fără capac, amestecând regulat. De asemenea, foarte important este și etapa în care alegi orezul. Cel mai indicat pentru terci de lapte este orezul alb rotund.

Rețetă pas cu pas pentru un terci de orez delicios

Orezul, ca recoltă de cereale, a apărut în Asia de Est în urmă cu nouă mii de ani. În România, și-a primit numele abia în secolul al XIX-lea. Pentru a pregăti unul dintre cele mai vechi terciuri ai nevoie de rețeta bunicii. Proporțiile folosite de ea te vor ajuta să obții un mic dejun absolut perfect.

un bol cu terci din orez si lapte
Astfel, pentru 0,5 litri de lapte este în regulă un pahar de orez

Vei avea nevoie de 0,5 litri de apă și tot atât de lapte. La această cantitate vei adăuga un pahar de orez. Când avea unt, bunica adăuga 20 de grame, alături de 2-3 linguri de zahăr. De asemenea, este bine să adaugi și 0,5 dintr-o linguriță de sare.

Din moment ce deja știi cât orez se pune la 2 litri de lapte poți să te apuci să gătești. Întâi de toate adaugă sarea în apa clocotită. Ulterior, clătește cerealele și poți să le pui în apa clocotită. Gătește orezul până când apa este complet fiartă și boabele se umflă. Trebuie să fii atentă să fierbi foarte bine laptele. Ulterior, trebuie să amesteci și să adaugi zahăr. Lasă terciul la foc mic până când acesta este gata. Orezul trebuie să fie moale, fraged și să nu fie lipicios.

un bol cu terci din orez si lapte
De asemenea, terciul de orez conține vitamine și minerale


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

 
Adauga un comentariu