Culinar

Cât se fierb ouăle tari. Secretele marilor bucătari pentru un mic dejun perfect

Publicat: 20 apr. 2022
doua oua fierte tari pe o masa
Este foarte important ca un astfel de ou să nu aibă o margine gri

Tot mai multe persoane se întreabă cât se fierb ouăle tari deoarece acestea sunt o bază excelentă pentru micul dejun sau gustări ușoare. De asemenea, ouăle fierte sunt un ingredient frecvent în plăcinte, salate și un adaos la diferite supe. Este foarte important ca un astfel de ou să nu aibă o margine gri neplăcută în jurul unui gălbenuș strălucitor, astfel încât proteina să nu se transforme în cauciuc sau, dimpotrivă, gălbenușul și proteina să nu se dovedească prea lichide.

Succesiunea corectă a acțiunilor și respectarea exactă a timpului de fierbere te vor ajuta la evitarea acestor dezastre culinare. Așa cum celebrii eroi ai lui Swift, nu au putut ajunge la un consens cu privire la ce capăt să spargă ouăle. La fel, bucătarii nu se pot pune de acord asupra apei în care trebuie să pui ouăle la fiert. Ouăle fierte sunt un excelent mic dejun în cazul colonului iritabil.

trei oua fierte pe un bol
Unii consideră că ouăle trebuie fierte în apă caldă, pe când alții spun că acestea devin tari doar dacă sunt puse la fiert în apă rece

Cât se fierb ouăle tari. În ce apă trebuie acestea puse la foc

Unii consideră că ouăle trebuie fierte în apă caldă, pe când alții spun că acestea devin tari doar dacă sunt puse la fiert în apă rece. Susținătorii primei metode spun că timpul de gătire se reduce semnificativ. Cei care susțin a doua opțiune susțin că fierbând ouăle în apă rece vei proteja cu siguranță ouăle de crăpare.

mai multe oua fierte intregi intr-un vas si mai multe oua fierte taiate pe o masa
mai multe oua fierte intregi intr-un vas si mai multe oua fierte taiate pe o masa

Cei care fierb ouăle în apă caldă sugerează că împotriva crăpăturilor este foarte eficient oțetul, amidonul alimentar, sarea sau bicarbonatul de sodiu. Astfel, oricare dintre ingrediente dacă este adăugat în apă poate va ajuta la coagularea proteinei și astfel aceasta nu va scăpa prin fisuri.

Indiferent de metoda de preparare, ouăle trebuie să fie inițial la temperatura camerei. Astfel, pentru a obține cele mai tari și bune ouă pune unul sau mai multe ouă într-o cratiță sau într-o oală. Dacă fierbi mai multe ouă pentru o salată, acordă atenție faptului că toate ar trebui să se așeze pe fundul vasului într-un singur strat, sau ar trebui să le fierbeți în mai multe etape. Trebuie să știi că ouăle fierte sunt foarte bune pentru a scăpa de picioare umflate.

un ou fiert taiat in jumatate
Cei care fierb ouăle în apă caldă sugerează că împotriva crăpăturilor este foarte eficient oțetul, amidonul alimentar, sarea sau bicarbonatul de sodiu

De câte minute ai nevoie pentru a pregăti cele mai tari ouă

Ulterior, se toarnă peste ouă apă rece, astfel încât lichidul să se ridice cu 3-4 centimetri deasupra lor. Trebuie să aduci apa la fiert. Poți acoperi ouăle cu un capac și să oprești focul sau poți reduce focul la mediu și să gătești ouăle descoperite. Trebuie să știi că ouăle de sub capac vor fi gata în 12-15 minute, ouăle în apă clocotită vor fi gătite în 10-12 minute. Timpul exact de gătire depinde și de mărimea oului. Cu cât este mai mic, cu atât va fi gata mai repede și invers. Acest sfat se referă mai mult pentru fierberea ouălor de prepeliță.

Pentru a opri procesul de gătire, ouăle trebuie răcite rapid. Există și aici două moduri pentru a le răci. Poți scurge cu grijă apa fierbinte și să torni apa rece în oala cu ouăle, sau poți folosi o lingură pentru a scoate ouăle din apa clocotită și să le transferi într-un vas cu apă cu gheață. Fierberea ouălor mai mult de 15 minute sau lăsarea lor în apă fierbinte pentru o lungă perioadă de timp după gătire va face ca gălbenușul să se decoloreze și să dea un miros sulfuric neplăcut.

Atunci când te întrebi cât se fierb ouăle tari trebuie să știi că atunci când acestea sunt ținute la un foc mediu, ouăle devin tari în doar 7 minute. Ulterior, se toarnă peste ouăle fierte, apă rece și se lasă să se răcească timp de 3 minute. Ouăle fierte tari nu pot fi digerate, altfel pe suprafața gălbenușului se formează o acoperire verzuie urâtă.

oua care fierb intr-o oala
Indiferent de metoda de preparare, ouăle trebuie să fie inițial la temperatura camerei


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

 
Adauga un comentariu