Stiri Turism

Cat va persista ciclonul polar in Romania. Cum va fi vremea de 1 decembrie si Mos Nicolae

Publicat: 20 nov. 2018
9

Ciclonul polar care a ajuns in Romania si care a facut ca iarna sa se instaleze inca din luna noiembrie va persista si in perioada urmatoare. Vremea de 1 decembrie si de Mos Nicolae va fi rece si va continua sa ninga, se arata in prognoza ANM

Administratia Nationala de Meteorologie a publicat prognoza meteo valabila pana in 10 decembrie, astfel ca in minivacanta de 1 Decembrie, care se leaga cu ziua libera pe care romanii o au pe 30 noiembrie, de Sfantul Andrei, vremea va fi friguroasa si nu vom scapa de precipitatii. Sunt asteptate ninsori, in regiunile de munte, la inceputul lunii decembrie.

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru aceasta perioada in regiunile sud-estice, iar in restul tarii vor fi usor mai ridicate.

Prognoza ANM. Saptamana 19 – 26 noiembrie

Valorile termice vor fi in general apropiate de cele normale ale saptamanii in regiunile vestice si usor mai coborate in rest.

Cantitatile de precipitatii estimate a se inregistra in acest interval vor fi in general deficitare, deficit ce va fi mai pronuntat in vestul si nord-vestul tarii, dar exista posibilitatea unui usor excedent in regiunile sudice si sud-estice.

Prognoza ANM. Saptamana 26 noiembrie – 3 decembrie

Temperatura aerului va avea valori in general apropiate de cele climatologice specifice perioadei.

Cantitatile de precipitatii vor fi in general apropiate de cele ce ar trebui sa se inregistreze in mod normal in acest interval.

Prognoza ANM. Saptamana 3 – 10 decembrie

Mediile valorilor termice se vor situa in jurul normelor climatologice pentru aceasta perioada.

Exista posibilitatea ca in regiunile sudice regimul pluviometric sa fie usor excedentar, iar in rest va fi apropiat de cel normal al saptamanii.

Adauga un comentariu