National

Cat va plati Mircea Lucescu pentru spitalizare

Publicat: 08 ian. 2012
1
Spitalele din Romania isi recupereaza de la cei vinovati cheltuielile cu internarea persoanelor ranite  in accidente rutiere. Ca urmare, lui Mircea Lucescu i se va prezenta nota de plata, la externare, numai primele 48 de ore fiind gratuite, in cazul urgentelor. Daca nu achita  suma, care ar putea fi cuprinsa intre 5-7000 de euro, in functie de proceduri si medicamente, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti il va da in judecata. Este posibil ca Lucescu sa aiba o asigurare care sa acopere aceste cheltuieli. Polita RCA acopera doar tratamentul victimelor.
De peste doi ani, spitalele au primit de la CNAS dreptul de a recupera si folosi sumele datorate de soferii neatenti sau de agresorii care baga oameni in spital. „Avem multe procese pe rol, iar sumele recuperate  sunt de nivelul zecilor de mii de euro, a declarat pentru DeCe News conf. Catalin Carstoiu, managerul SUB. Cel mai recent proces castigat de firma de avocatura care ne reprezinta a adus spitalului circa 50.000 de euro, cheltuiti cu tratamentul unui tanar spitalizat la Terapie Intensiva, dupa un accident in trafic. A platit firma de asigurare, in acest caz. În cazurile in care, dupa o decizie a instantei, vinovatii nu au avut banii necesari pentru plata cheltuielilor de spitalizare si nici o polita care sa le acoepre riscul, am pus poprire pe salariile acestora si primim transe lunare, pana la acoperirea datoriilor. Banii recuperati astfel ii folosim pentru dotari sau cheltuieli cu medicamente”.
Conf. Carstoiu a refuzat sa precizeze cat s-a cheltuit pana acum cu Mircea Lucescu. O zi de internare la ATI poate depasi o mie de euro. La aceasta se adauga costul medicamentelor si al investigatiilor. Din informatiile noastre, antibioticele folosite pentru Mircea Lucescu costa peste 2000 de lei, pe zi. Mircea Lucescu ar putea sta minim 7 zile la SUB. Externarea nu e posibila mai devreme din cauza tubului de dren care evacueaza sangele din sacul pleural. Administrarea de antibiotice scumpe previne infectiile. Daca Mircea Lucescu va dori o rezerva personala, dupa iesirea de la Terapie Intensiva, va trebui sa plateasca in plus. Desi a castigat enorm ca antrenor, Mircea Lucescu e cunoscut ca un om chibzuit, presa tabloida speculand chiar asupra zgarceniei antrenorului.
Comentarii
  • mai cretinule care scrii un asemenea articol cu pretentie de jurnalist ai citit ” textul ” adica cretinismele pe care le-ai emis inainte de publicare? mai oligofrenule te mananca in cur daca isi va plati si cat il va costa spitalizarea ? nu te mai intreba daca are asigurare privata sau cat e de zgarcit maestrul boule si fa-ne tuturoe un bine si apuca-te de altceva decat de jurnalism gunoiule care habar n-ai meserie.

Adauga un comentariu