Evenimente culturale

Cat valoreaza Muzeul Brukenthal?

Publicat: 30 dec. 2014
3
Muzeul National Brukenthal, cu toate cladirile sale, valoreaza in acest moment fix 177. 075.127,42 de lei, suma in care sunt incluse toate cele noua imobile in care primul muzeu al Romaniei isi desfasoara activitatea. In euro, aceasta valoare inseamna aproximativ 39,3 milioane.

La aceste sume s-a ajuns in urma intentiei conducerii Muzeului de a-si asigura toate cladirile impotriva tuturor riscurilor. Aceste servicii au fost scoase la licitatie, procedura in cadrul careia au fost stabilite si valorile de asigurare ale cladirilor institutiei.

Vezi si Muzeul National Brukenthal – FOTO

Dupa cum era de asteptat, cea mai ”valoroasa” cladire este tocmai Palatul Brukenthal din Piata Mare, evaluat la peste 90 de milioane de lei. Cladirea Muzeului de Istorie (cunoscuta sub numele de Casa Altemberg) este pe locul doi in ordinea valorii (34 de milioane de lei), urmata indeaproape de Casa Albastra, din Piata Mare – 32,4 milioane de lei. Cea mai mica valoare pentru spatiile detinute de Muzeul National Brukenthal este de 480.000 de lei, fiind calculata pentru Sala Fresca din Piata Mare, informeaza turnulsfatului.ro.
Adauga un comentariu