Diverse

Cata apa trebuie sa bei

Publicat: 13 iun. 2019
2

Cantitatile potrivite de apa mentin sanatatea la nivelul optim, pentru ca apa ajuta corpul sa isi mentina temperatura si capacitatea de digestie. Apa proaspata elimina toxinele din corp si hidrateaza intreg corpul. Daca pe parcursul zieli bei sucuri s cafea asta nu inseamna ca iti asiguri necesarul de lichide pentru a-ti tine corpul hidratat. Cel mai important beneficiu al apei este rolul ei de reactant, pentru ca multe reactii care se petrec in corp au loc in apa. In momentul in care uiti sa bei apa, nu ai timp sau o respingi, iti faci foarte mult rau, iar organismul tau poate avea de suferit.

Iata cum recunosti principalele semene pe care ti le da corpul cand esti deshidratat:

  1. Frecventa urinarii  – daca esti sanatos, vei urina de 6-7 ori pe zi. Daca urinezi de 2-3 ori pe zi, trebuie sa bei mai multa apa. Consumul insuficient de apa afecteaza functionarea rinichilor.
  2. Pielea uscata  – pielea si tenul sanatos sunt semne ale unui consum normal de apa. Nu te poti astepta sa ai o piele frumoasa daca nu bei apa suficienta.
  3. Dureri de cap – deshidratarea este principalul motiv al durerilor de cap. Durerile de cap induse de deshidratare sunt diferite de cele normale. Daca iti este imposibil sa te apleci, sa te misti repede sa urci sau sa cobori scarile, ia in considerare sa bei mai multa apa.

Cata apa trebuie sa bei?

  • Gura uscata – lipsa salivei este un semn al deshidratarii si daca ai gura uscata prea mult timp, poti risca sa ai leziuni ale cavitatii bucale sau a gatului.
  • Culoarea urinei – schimbarile de culoare ale urinei indica lipsa severa de apa. Daca esti hidratat urina este deschisa la culoare. Daca corpul tau sufera de deshidratare, culoarea urinei se va schimba dramatic.
  • Foame – simti ca iti este foame desi abia ai mancat? Nu confunda foamea cu setea. In loc sa consumi o punga de chipsuri, mai bine bea un pahar cu apa. Corpul poate intrepreta gresit semnalele si de aceea poti avea senzatia de foame.
  • Ameteala – daca iti simti capul moale si usor, nu te ingrijora. Probabil corpul tau a pierdut multe fluide si daca bei un pahar cu apa ar trebui sa te simti mai bine.
  • Simptomele deshidratarii cronice – infectii ale tractului urinar, imbatranire prematura, confuzie, anxietate, cresterea nivelului colesterolului, constipatie.

 

Adauga un comentariu