Culinar

Câtă drojdie proaspătă se pune la 1 kg de făină: Secretele unei pâini de casă 

Publicat: 11 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Câtă drojdie proaspătă se pune la 1 kg de făină Secretele unei pâini de casă 
Poporul român este considerat ca fiind primul popor din Europa consumator de pâine

Pâinea de casă este preferată de toată lumea, mai ales când este aburindă, gata scoasă din cuptor. Câtă drojdie proaspătă se pune la 1 kg de făină ca aluatul să fie fraged și pufos, secretele pe care orice gospodină vrea să le știe. 

Pâinea pufoasă cu coajă rumenă și crocantă și aluat moale și pufos este rețeta unei mese complete. 

paine de casa prezentata pe un prosop
În evul mediu, în culturile slave printre care și cea română, pâinea și sarea sunt simboluri ale bunăstării materiale

Iată secretele unei pâini de casă și câtă drojdie proaspătă se pune la 1 kg de făină

Pentru a coace o pâine în casă, rapid și simplu, sfatul specialiștilor este cântărirea ingredientelor și atenția la detalii. Pentru a răspunde la întrebarea câtă drojdie proaspătă se pune la 1 kg de făină, am pregătit cea mai ușoară rețetă care este ajută orice gospodină. Avem nevoie de 1 kg de făină, 625 ml de apă călduță, 21 g de drojdie uscată sau 30 g de drojdie proaspătă, 2 linguri de zahăr, 1 lingură de sare.

Se pune făina într-un vas și se face o mică adâncitură în mijloc, se adaugă în centru drojdia frecată cu sare, zahăr și puțină apă. Mâinile se spală bine și se curăță pentru a se pregăti de frământarea aluatului cu o putere mică, dar continuă.

După ce toate ingredientele s-au omogenizat, aluatul se lasă la dospit într-un loc cald, cu o folie alimentară deasupra sau un prosop aproximativ 30 minute. Când volumul aluatului s-a dublat, se mai frământă odată pentru a scoate aerul, se modelează pâinea și se mai lasă la dospit încă 20 minute. Se așază în tava dorită, bine unsă cu ulei și făină și se lasă la coacere timp de 25 -30 minute la 180°C. 

paine rumenita
Pâinea este cel mai des întâlnit produs alimentar, pe rafturile magazinelor, în bucătăriile tuturor gospodinelor, dar și în religii și credințe populare

Când devine rumenie, pâinea se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Rețeta prezentată anterior este răspuns al întrebării „câtă drojdie proaspătă se pune la 1 kg de făină?” pentru un gust și o savoare desăvârșită. 

Sfaturi din bucătărie pentru o pâine de casă care îți lasă gura apă 

Când se pregătește aluatul de coacere, se crestează cu ajutorul unui cuțit partea de sus pentru a da o formă și o textură unicat. Se preîncalzeste cuptorul la 160°C și odată cu introducerea aluatului în cuptor, se pune și o oală plină cu apă. Aburul va pătrunde în coca lăsată la copt, va frăgezi și îi va da savoarea pe care toată lumea o așteaptă. 

maine coapta si rumenita
Pâinea pufoasă cu coajă rumenă și crocantă și aluat moale și pufos este rețeta unei mese complete

Pâinea este cel mai des întâlnit produs alimentar, pe rafturile magazinelor, în bucătăriile tuturor gospodinelor, dar și în religii și credințe populare. Făina, ca și produs finit, s-a descoperit din neolitic și este recunoscută ca un ingredient ce se amesteca cu apă și alte mirodenii pentru a forma aluatul de pâine care este considerat cel mai timpuriu aliment din istorie.

În Orient, pâinea era simbol al necesităților, ca de exemplu, în India, oamenii au nevoie de pâine, haine și casă, după cum spun legendele și folosită pentru a exprima simbolul banilor. În Evul Mediu, în culturile slave printre care și cea română, pâinea și sarea sunt simboluri ale bunăstării materiale, legătura dintre troc și tocmeală, înțelegeri, jurăminte sau înfrățiri. Populația jura pe pâine ca și simbol al adevărului, un aluat bine copt și bun la gust. Poporul român este considerat ca fiind primul popor din Europa consumator de pâine.

maine coapta in oala
Când devine rumenie, pâinea se scoate din cuptor și se lasă la răcit
Adauga un comentariu