Culinar

Câtă sare se pune la varza murată: Secretul pe care îl știu toate gospodinele

Publicat: 24 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Câtă sare se pune la varza murată Secretul pe care îl știu toate gospodinele
În ceea ce privește varza pe care vreți să o puneți la murat, aceasta trebuie să fie cât mai coaptă.

Se apropie vremea în care gospodinele pun varza la murat pentru iarnă. De aceea, toată lumea se întreabă câtă sare se pune la varza murată, pentru a ieși ca la carte.

Toamna este anotimpul în care mamele și bunicile noastre pregătesc varza murată pentru iarnă. Ele cunosc toate secretele și au ales să le împărtășească și cu cei care nu sunt instruiți în ale murăturilor. În acest articol vă vom spune care este cantitatea perfectă de sare, pe care trebuie să o puneți la varza murată, pentru a obține un gust desăvârșit.

Câtă sare se pune la varza murată: Iată ce ne-au dezvăluit gospodinele

De obicei, la varza murată se pune o lingură de sare pentru fiecare litru de apă sau zece linguri la o găleată de apă.  Țineți cont că sarea trebuie să fie grunjoasă și nu fină. Lingura de sare nu trebuie să fie rasă, dar nici foarte plină. Cu toate acestea, dacă vă doriți ca varza să iasă sărată, puteți pune lingura mai plină.

 

În ceea ce privește varza pe care vreți să o puneți la murat, aceasta trebuie să fie cât mai coaptă. Este bine coaptă atunci când este albă. În plus, varza trebuie să fie tare.

Pentru a nu risca înmuierea verzelor în butoi, trebuie să eliminați frunzele verzi. Dacă vă este milă să le aruncați, trebuie să știți că puteți face din ele o delicioasă varză călită.

Cum se pune varza murată la butoi pentru iarnă

Varza murată poate fi folosită atât pentru sarmale, cât și pentru prepararea verzei călite sau mâncată ca atare, alături de o friptură. De aceea, aveți nevoie de o rețetă completă, pentru ca varza murată la butoi să iasă perfect.

Pentru aceasta, aveți nevoie de 20 de verze cu frunză subțire, trei legături de cimbru uscat, 15 crenguțe de mărar uscat, una-două mâini pline de piper boabe și un kilogram jumătate de sare. Dacă doriți, puteți adăuga în butoi câteva boabe de porumb, boabe de muștar, bucăți de mere sau gutui, dar și o bucată foarte mică de hrean.

Cotorul verzelor trebuie scobit, iar în spațiul creat puneți puțină sare. Pe fundul butoiul se pune o parte din condimente, după care se așează bine, fieare varză pe rând, cât mai înghesuite cu putință. Printre ele puneți condimentele și restul de sare, pentru a ajunge peste tot. Apoi, se toarnă apă deasupra.

Veți observa că nu toate verzele vor încăpea în butoi. Nu vă îngrijorați! Închideți butoiul, puneți ceva greu deasupra și deschideți-l în 2-3 zile. Verzele se vor lăsa și veți putea adăuga și verzele care v-au mai rămas.

Când fermentarea a început, veți sesiza o spumă formată la suprafață. Acum, cu ajutorul unui furtun, începeți suflarea aerului înăuntru. Procesul acesta se face o dată la trei zile, până la trei săptămâni.

Varza se acrește după aproximativ o lună.

Chiar și după ce intră la fermentație, varza își păstrează proprietățile miraculoase, ba chiar și le intensifică. Un consum regulat de varză murată vă furnizează organismului vitaminele, antioxidanții și enzimele necesare, pentru o viață sănătoasă.

Varza murată este folosită adesea în cadrul dietelor pentru tratarea ulcerului, dar și în dietele de slăbit.

Adauga un comentariu