National

Cătălin Drulă a numit mai mulți directori care au câștigat salarii colosale

Publicat: 16 sept. 2021
Cătălin Drulă a primit aviz negativ

Mihai Gâdea a prezentat documente explozive cu salariile de 526.740 de lei ale directorilor numiți de Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor.

Potrivit documentelor, Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor a creat o companie în care unul dintre consilierii săi a primit funcția de preşedinte al consiliului de administraţie şi a mai numit trei directori cu salarii uriașe.

Mai exact, toţi cei 5 membrii din consiliul de administraţie care se întâlnesc o dată pe lună au indemnizații de 13.215 lei pe lună. Pe de altă parte, cei trei directori, printre care şi Mariana Ioniţă, primesc 43.895 de lei lunar.

Mariana Ioniță, locuiește într-o vila situată într-un cartier select construit de ANL în spatele complexului Romexpo. Potrivit unei investigații vila nu este menționată în declarația de avere, deși Ioniță a recunoscut ca acea casa a fost cumpărată de ea.

Mariana Ioniță era director general in Ministerul Transporturilor şi coordona instituțional activitatea Agenției Naționale pentru Locuințe la vremea în care s-a construit cartierul de vile, precizează Newsweek.ro.

Iată transparența miniştrilor USR-PLUS! Cătălin Drulă a dat afară o fostă sportivă şi a angajat la CS Rapid un apropiat al partidului

În cursul serii de 6 septembrie 2021, Dan Barna anunța, în aplauzele miniştrilor USR-PLUS dar şi a parlamentarilor, faptul că vor ieși din Guvernul condus de Florin Cîțu. De altfel, Cătălin Drulă a ţinut un raport de activitate în care a subliniat transparenta din minister. Totuşi, pe o altă parte, ministrul a semnat ordinul de revocare pe fosta atletă Valy Caucireac din funcţia de director şi președinte al Consiliului de conducere al Cs. Rapid București. În locul ei a fost numit un apropriat al fostului ministru.

Nu este prima oară când în Ministerul Transporturilor se întâmpla aşa ceva. De exemplu, Cătălin Drulă nu l-a dat afară pe Ovidiu Vizante, directorul CFR Călători după ce acesta a oferit o declarație şocantă.

Cătălin Drulă a dat afară o sportivă de la CS Rapid şi a pus în loc un apropriat de USR-PLUS

Conform datelor existente, Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor, a dat afară o sportivă de pe funcţia de conducere a CS Rapid iar în locul acestuia a fost numit un apropriat de USR-PLUS. Pare că nouă clasă politică a deprins vechile moravuri.

Prin Ordinul nr.1152 din 3 septembrie 2021, ministrul USR Cătălin Drulă a revocat-o pe fosta atletă Valy Caciureac din funcția de director și președinte al Consiliului de conduce al Clubului Sportiv Rapid București, aflat sub tutela acestui minister.

În locul acesteia, Drulă l-a impus prin Ordinul nr.1153/03.09.2021, pe un apropiat al său, consilierul Mircea Costin Zamfir, care, până să ajungă în minister prestase pentru un ONG din Măgurele păstorit și de Consiliul Județean Ilfov, informează Puterea.

Comentarii
Adauga un comentariu