National

Catalin Ivan: Macovei a fortat dezbaterea pe MCV ca sa arate cu degetul Romania

Publicat: 15 apr. 2015
1

Audierile din Comisia de Control Bugetar a Parlamentului European pe tema Mecanismului de Verificare si Cooperare (MCV) au fost scena unui nou conflict intre europarlamentarii romani.

Catalin Ivan (PSD) subliniaza prezenta slaba a europarlamentarilor din alte tari si lipsa implicarii lor in dezbaterea referitoare la MCV. In opinia social-democratului, Monica Macovei a fortat o dezbatere care nu-si avea rostul in Comisia de Control Bugetar, doar ca sa arate cu degetul spre Romania.

„A fost un eveniment ratat pentru ca am discutat noi intre noi, romani cu romani, despre Romania. Nu au existat interventii din partea unor europarlamentari straini, chiar prezenta lor a fost una foarte scazuta, nu stiu daca au fost 2 sau 3. Noi puteam avea dezbaterea asta si in tara”, a declarat Catalin Ivan.

„Nu stiu ce raportor este (Monica Macovei – n.r). I-a fost pusa intrebarea asta: ce raport are?, si nu a stiut sa raspunda, n-a vrut sa raspunda. MCV nu tine de Comisia de Control Bugetar, tine de Comisia de Libertati Civile (LIBE). O astfel de dezbatere la Control Bugetar nu-si avea rostul, a fost fortata, organizata doar pentru Monica Macovei ca sa mai arate cu degetul spre Romania. L-am vazut ca pe un eveniment de denigrare a Romaniei, odata in plus”, a mai declarat Catalin Ivan.

Adauga un comentariu