National

Catalin Predoiu, atac dur la Liviu Dragnea

Publicat: 09 ian. 2017
1
Vicepresedintele liberal al Camerei Deputatilor, Catalin Predoiu, considera ca prin convocarea luni, intr-un timp foarte scurt, a plenului forului in sesiune extraordinara, presedintele Liviu Dragnea a aratat lipsa de respect fata de propriul partid, fata de Opozitie, de Parlament si legi.
„Este masura lipsei de respect pe care presedintele Camerei o arata in primul rand fata de propriul partid, apoi fata de Opozitie, fata de Parlament si, cel mai important, fata de legi. Aceasta convocare intempestiva incalca articolul 34 din Statutul deputatilor si senatorilor, litera J, care prevede dreptul parlamentarului de a vota. Ori, convocand Parlamentul, intr-un interval de mai putin de o ora, este imposibil ca deputatii sa isi poata exercita dreptul la vot. Protestez in numele colegilor mei pentru faptul ca nu au avut nici timp sa reactioneze, nici timp sa ajunga la Parlament, nu au avut posibilitatea sa isi exprime o pozitie cu privire la ordinea de zi a sesiunii extraordinare, cu privire la programul Camerei Deputatilor. Este o incalcare flagranta a legii si, ca atare, un abuz. Si acest abuz demonstreaza o maniera dictatoriala de a conduce Camera Deputatilor, pe care PNL, Opozitia, o respinge categoric”, a afirmat Catalin Predoiu, luni, la Parlament.
El a precizat ca a fost anuntat telefonic, duminica, de sedinta Biroului permanent, ordinea de zi primind-o „la momentul inceperii Bp”.
Plenul Camerei Deputatilor a aprobat luni programul de lucru si proiectul ordinii de zi pentru sesiunea extraordinara cu 27 de voturi „pentru” si 15 „impotriva”. In aceasta sesiune extraordinara vor fi dezbatute si votate cele doua ordonante ale Guvernului referitoare la achizitionarea operei lui Constantin Brancusi „Cumintenia pamantului” si un proiect de lege privind respingerea ordonantei prin care au fost majorate salariile demnitarilor.

Sursa 

Comentarii
  • pelticul asta ce vrea, invitatie speciala cu o luna inainte? sa puna toti osul la treaba ca de asta au ajuns acolo la lins ciolanul…oricum, vorba celui de mai sus, votul lor nici nu conteaza

Adauga un comentariu