Actualitate

Cătălin Predoiu, audiat în Comisie. A primit aviz pozitiv pentru portofoliul Justiției

Publicat: 24 nov. 2021
Cătălin Predoiu pe holul Palatului Cotroceni
O conferință de presă este anunțată de Ministerul Justiției astăzi, începând cu ora 12:30 pentru a prezenta proiectul privind desființarea SIIJ

Cătălin Predoiu, propus ministru al Justiției, a primit astăzi, 24 noiembrie 2021, aviz favorabil. Astfel, acesta a fost audiat de comisia juridică, de disciplină și imunități, comisia pentru constituționalitate, comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții, comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări, comisia pentru constituționalitate, comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții și comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități.

”Nu putem asista cum interlopi își afișează în spațiul public averile dobândite ilicit sau capacitatea de a produce violență”, a transmis, ferm, Cătălin Predoiu, în timpul audierilor, făcând apel la șefii Parchetelor, amintind că poate face și propuneri de revocare în ceea ce-i privește.

”Rezultatele sunt încă departe de așteptările cetățenilor care apelează la justiția românească, încrederea în justiția noastră a scăzut”, a punctat el.

Cătălin Predoiu, audiat în comisiile de specialitate: „Dacă nu v-am convins, nu mă votați”

Propunerea pentru Ministerul de Justiție a transmis faptul că s-a format un adevărat ”nod” al dezacordurilor în ceea ce privește soluțiile găsite la problemele din justiție.

”Cu cât fiecare va trage mai tare, în neștire, de sforile acestui nod, cu atât mai mult se va strânge și va fi și mai greu de dezlegat. Abordarea corectă este ca fiecare să slăbească sfoara de care ține” a afirmat Cătălin Predoiu, punctând că e nevoie de compromis.

”Dacă nodul va fi de nedesfăcut, nu vom evita să-l tăiem cu sabia legiferării”, a continuat el. Printre probleme, a identificat acuta lipsă de personal.

”Dacă nu v-am convins, nu mă votați”, a afirmat el.

Senatorul Lucian Romașcanu a primit, de asemenea, aviz favorabil

Candidatul propus pentru Ministerul Culturii, senatorul Lucian Romașcanu, a primit în comisiile de specialitate ale Parlamentului aviz pozitiv astăzi, 24 noiembrie 2021.

”Sper să preiau din ceea ce s-a întâmplat bine, cu viziune până acum, și să ducem mai departe. Cea mai importantă prioritate este finanțarea, n-am reușit să ne apropiem de 0,1% din PIB decât în anul Centenarului. Mare parte din bani nu fac decât să tranziteze Ministerul, mergând către salariile instituțiilor subordonate, iar programe importante, precum cel de restaurare a monumentelor istorice, s-au văzut întotdeauna fără fonduri necesare. Mi-aș dori să conving colegii din Guvern să ajungem la 0,1% din PIB, iar, în următorii 8 ani, sperăm la 1%. Industria creativă din România aduce 3,5% din PIB, chiar în contextul acesta vitreg, iar Ministerul Culturii joacă un rol extrem de important în susținerea tuturor evenimentelor culturale, chiar dacă sunt ale statului sau sunt operate de jucători independenți”, a spus Lucian Romașcanu.

Comisiile de specialiatate audiază astăzi, 24 noiembrie 2021, miniștrii Cabinetului Ciucă

Astăzi, 24 noiembrie 2021, de la ora 10.00, au început audierile miniștrilor din Guvernul Ciucă, format din PNL PSD UDMR și minoritățile, de către comisiile de specialitate din Parlament.

* prim-ministru – Nicolae Ciucă

* vicepremier, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii – Sorin Grindeanu

* vicepremier – Kelemen Hunor

* ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei – Cseke Attila

* ministrul Finanţelor – Adrian Câciu

* ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene – Dan Vîlceanu

* ministrul Economiei – Florin Spătaru

* ministrul Antreprenoriatului şi Turismului – Constantin-Daniel Cadariu

* ministrul Energiei – Virgil Popescu

* ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Adrian Chesnoiu

* ministrul Sănătăţii – Alexandru Rafila

* ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor – Tanczos Barna

* ministrul Educaţiei – Sorin Cîmpeanu

* ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale – Marius Budăi

* ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse – Gabriela Firea

* ministrul Culturii – Lucian Romaşcanu

* ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării – Florin Roman

* ministrul Sportului – Eduard Novak

* ministrul Justiţiei – Cătălin Predoiu

* ministrul Afacerilor Interne – Lucian Bode

* ministrul Apărării Naţionale – Vasile Dîncu

* ministrul de Externe – Bogdan Aurescu.
Adauga un comentariu