Magazin

Catalin Striblea: Televiziunile nu au nicio sansa in fata Oanei Zavoranu. Remediul se numeste educatie

Publicat: 21 apr. 2015
1

Jurnalistul Catalin Striblea se arata indignat de circul facut de televiziuni din moartea Marioarei Zavoranu. Sunt probabil cele mai mari audiente facute cu o inmormantare in Romania.

“Si am mai vazut si nodul in gat al CNA-ului care se sufoca la rusinea ca se poate intampla asa ceva la televizoarele din Romania”, scrie jurnalistul pe striblea.ro.

Adevarul trebuie cautat in saracia din Romania, afirma Striblea. Televiziunile stiu foarte bine cam cata lume se va uita la un subiect sau altul si profita de asta. Fiecare punct de rating conteaza pentru supravietuirea unei piete si asa destul de aglomerate.

“Romanii petrec cel mai mult timp din intreaga Europa la televizor, aproximativ 5 ore si jumatate pe zi. Cu cat tarile sunt mai bogate, cu atat aceasta durata scade. Cert este insa ca majoritatea acestor oameni prefera tipul de programe cu Oana Zavoranu. Intre Oana Zavoranu si o analiza politica sau un subiect social, spectatorii o vor alege pe prima”, spune realizatorul TV.

“Stiti care sunt subiectele la care va uitati cel mai putin la tv? In ordine cele legate de educatie, sanatate, finante. Altminteri, ministrii de finante sunt oamenii la care se uita cel mai putin publicul. Cel mai mult sunt urmarite marile spectacole tv, filmele si scandalurile cu arestari. Momentan suntem insa intr-un cerc vicios.

Remediul se numeste educatie. Opriti-va copiii sa se uite la televizor. Alegeti-le canalele, puneti-le o carte in mana. Explicati-le tot ce vad. Refuzati voi programele astea si siliti televiziunile sa va caute. Ele vor sti sa vina dupa voi. E o chestiune de supravietuire”, conchide Catalin Striblea.
Adauga un comentariu