Culinar

Câte calorii are o felie de pizza: Ai sau nu voie dacă ții dietă?

Publicat: 24 nov. 2021
o felie de pizza taiata dintr-o pizza intreaga
O pizza are între 800 și 1.250 de calorii

Persoanele care țin o dietă mereu numără caloriile din produsele pe care le mănâncă, iar uneori au pofte să mănânce o felie de pizza sau alte mâncăruri. Câte calorii are o felie de pizza sau o pizza întreagă este primul lucru la care se gândesc oamenii atunci când țin o cură de slăbire și poftesc la cel mai consumat fast-food.

De cele mai multe ori, persoanele care țin o dietă sunt puse în situația de a renunța să mănânce o felie de pizza, considerând că are prea multe calorii. Pentru a decide cât de grav este să te delectezi cu o felie de pizza în timpul unui regim ai nevoie să știi cu exactitate câte calorii are aceasta.

mai multe felii de pizza taiate dintr-o pizza
Cea mai calorică dintre toate tipurile de pizza este cea congelată cu salam

Câte calorii are o felie de pizza: Diferința dintre pizza cumpărată și cea de casă

Considerată mulți o adevărată „bombă calorică”, o felie de pizza are între 100 și 156 de calorii, nu mai mult decât are un avocado. Cu siguranță, o felie de pizza nu este la fel de sănătoasă ca și consumul unui avocado, însă plăcerea sigur este mai mare.

Atunci când ești la regim, nutriționiștii recomandă să consumi zilnic între 1.300 și 1.500 de calorii. Având în vedere faptul că o felie de pizza are în medie 140 de calorii, acestea depinzând de tipul de pizza și ingredientele folosite, poți să-ți permiți o felie din acest deliciu.

o pizza de casa
O pizza pregătită acasă are mai puține calorii decât cea cumpărată

În cazul în care dorești să mănânci o felie de pizza, o poți cumpăra dar să știi că aceasta nu va fi la fel de sănătoasă precum cea pregătită acasă. De cele mai multe ori, o pizza pregătită acasă are mai puține calorii decât cea cumpărată.

Oamenii de știință spun că oamenilor le place atât de mult pizza deoarece grăsimile care sunt în pizza pot crea unele schimbări la nivelul sistemului de dopamină. Acesta este implicat în sistemul de plăcere și de recompensă. Din acest motiv este foarte greu să te reții atunci când îți este poftă de o felie de pizza.

Câte calorii are o pizza: Aceasta este permisă și în timpul dietei

Persoanele care își numără caloriile din obișnuință trebuie să știe că o pizza are între 800 și 1.250 de calorii. Această valoare este aproximativă și variază de la un tip de pizza la altul, în funcție de ingredientele folosite.

De asemenea, caloriile dintr-o pizza variază și în funcție de dimensiunea acesteia, astfel o pizza mică poate avea 500 de calorii. Cea mai calorică dintre toate tipurile de pizza este cea congelată cu salam.

Cei care sunt la dietă pot să opteze pentru o pizza vegetariană. O felie din această pizza are 141 de calorii, iar una întreagă ajunge la 846 de calorii. Astfel, poate fi consumată fără nicio remușcare în perioada unei diete.

o felie de pizza
O felie de pizza are între 100 și 156 de calorii

Unii nutriționiști susțin că pizza nu este un produs alimentar de care trebuie să te limitezi. Aceasta uneori poate conține mai puține calorii decât un sandviș făcut acasă. Sunt nutriționiști care o recomandă sportivilor sau celor care fac o muncă fizică intensă. Astfel, aceștia susțin că nu pizza îngrașă, problema fiind provocată de cantitatea consumată. Este important să nu mănânci multă pizza și nu la orice masă.

În cazul persoanelor care țin dietă, pentru a scăpa de kilogramele în plus, este bine de știut că poți savura, fără probleme, o felie sau câteva de pizza. Important este ca blatul să fie unul cât mai subțire, iar ingredientele unele slabe caloric. Contează blatul folosit dacă ținem cont că o felie de pâine albă are 80 de calorii, iar una cu 7 semințe are 69 de calorii.

Dacă o prepari acasă, poți alege în locul unui salam picant, piept de pui sau șuncă. De asemenea, poți alege o mozzarella cu mai puține calorii. Este bine să ții cont și de momentul zilei în care alegi să te delectezi cu acest preparat delicios. Conform sfatului nutriționiștilor este bine să o consumi în prima parte a zilei. Astfel, nu contează câte calorii are o felie de pizza, mult mai important fiind ce tip alegi să mănânci și la ce oră.

doua felii de pizza
Cei care sunt la dietă pot să opteze pentru o pizza vegetariană
Adauga un comentariu