Diete si regimuri

Câte calorii arzi în timp ce dormi

Publicat: 20 dec. 2020
Câte calorii arzi în timp ce dormi
O persoană care cântărește 125 de kilograme poate arde în medie 38 de calorii pe oră în timp ce doarme.

Dacă te simți vinovat că ai pierdut antrenamentul în această dimineață pentru a petrece o oră în plus în brațele lui Morfeu, vei fi ușurat să afli că ai ars calorii chiar și în somn.

Potrivit National Sleep Foundation, corpul arde calorii nu doar în timpul exercițiilor fizice. De asemenea, continuă să cheltuiască energie în timpul somnului de noapte, și mai ales în timpul unui anumit ciclu de noapte.

Somnul REM, care se dovedește a fi cel de-al cincilea și ultimul ciclu al somnului, este deosebit de favorabil cheltuielilor de energie. În această perioadă, activitatea creierului este mai intensă. Atunci veți avea și vise.

Câte calorii arzi în timp ce dormi

Deoarece creierul tău este mai activ, vei arde glucoza, o sursă esențială de energie pentru organism. De asemenea, inima ta va bate mai repede și tensiunea arterială va fi mai mare în timpul somnului REM. Așa vei arde calorii.

Asta nu e tot! De asemenea, corpul tău arde calorii reparând daunele celulelor din ziua precedentă. De exemplu, dacă ați practicat exercitii fizice, celulele vor lucra pentru a se repara în timpul somnului de noapte, care din nou necesită energie.

În cele din urmă, digestia necesită și energie. În timpul somnului de noapte, corpul tău descompune mâncarea pe care ai consumat-o pentru a o folosi pentru combustibil a doua zi.

Cantitatea de calorii arse depinde în mod evident de metabolism, dar și de activitățile pe care le-ați efectuat în ziua precedentă. De asemenea, conform National Sleep Foundation, o persoană care cântărește 125 de kilograme poate arde în medie 38 de calorii pe oră în timp ce doarme.
Adauga un comentariu