Educatie intima

Cate calorii se ard in timpul sexului? Lucrurile difera in functie de sex

Publicat: 17 mai 2020
Cate calorii se ard in timpul sexului
Cate calorii se ard in timpul sexului

Cate calorii se ard in timpul sexului? Sexul se poate simți ca un antrenament uneori, dar câte calorii ardeți de fapt? Cercetătorii au raspuns pentru prima dată această întrebare în 1984: sexul echivalează cu exerciții ușoare până la moderate. Mai multe studii ulterioare au scos la iveala concluzii similare.

Cu alte cuvinte, dacă vrei să arzi o mulțime de calorii într-o perioadă scurtă de timp, mergi la sala de sport, nu in pat.

Acestea fiind spuse, există câteva modalități de a stimula intensitatea fizică a sexului, pentru a scapa de mai multe calorii decât altfel. Există, de asemenea, alte avantaje pentru a face sex decât plăcerea și pierderea de calorii.

Cate calorii se ard in timpul sexului?

Nu există studii la scară largă cu privire la numărul de calorii care se ard in timpul sexului. Unele dintre cele mai recente date sunt din 2013, când cercetătorii de la Universitatea din Quebec, Montreal, au studiat 21 de cupluri heterosexuale tinere, sănătoase, pentru a vedea câtă energie au consumat în patru sesiuni de sex diferite.

Studiul, publicat în PLOS One, a descoperit că, în timpul unei partide medii de activitate sexuală – pe care cercetătorii au definit-o ca act sexual și cel puțin orgasm al unui partener – bărbații au ars 101 calorii, iar femeile au ars 69,1 calorii.

Cercetătorii au concluzionat că bărbații au ars, în medie, 4,2 calorii pe minut, comparativ cu 3,1 calorii pe minut pentru femei. Acest lucru a fost semnificativ mai mic decât atunci când aceiași participanți s-au antrenat pe o banda de alergare, unde bărbații au ars 9,2 calorii / min, iar femeile au ars 7,1 calorii / min – de două ori mai mult decât sexul.

Un alt studiu publicat în 2013 în New England Journal of Medicine a concluzionat rezultate similare conform cărora un bărbat în vârsta de 30 de ani ar putea arde 21 de calorii în timpul actului sexual doar dacă face sex timp de 6 minute.

Cinci-șase minute este aproximativ durata medie a actului sexual – neincluzând preludiul, desigur. Și consumul de calorii este individualizat, ceea ce înseamnă că puteți arde mai multe sau mai puține calorii decât acești participanți la studiu.

Cum să arzi mai multe calorii în timpul sexului

Dacă doriți sa ardeti mai multe calorii în timpul sexului, puteți prelungi sesiunea de sex în speranța de a arde mai multe calorii, dar acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut. În ceea ce privește diferite poziții, „ar fi incredibil de dificil pentru oameni să schimbe sexul într-un mod atât de substanțial încât să fie echivalent cu un antrenament”, spune Debby Herbenick, doctor, profesor de sănătate sexuală și reproductivă la Indiana University School of Public.

Herbenick adaugă că „există poziții sexuale diverse și le recomand oamenilor să le aleagă pe cele care sunt plăcute pentru ei și partenerul lor, nu pe cele care ard cu cinci sau 10 calorii în plus”.

Adauga un comentariu