Actualitate

Câte cazuri noi de infectare cu COVID-19 s-au înregistrat astăzi

Publicat: 23 mai 2020

Până astăzi, 23 mai,pe teritoriul României, au fost confirmate 17.857 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.187 au fost declarate vindecate și externate.
Numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică:

Totodată, până acum, 1170 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 145 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 196 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 8.239 de persoane. Alte 54.974 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 361.566 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 537 deapeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.178 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor. Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 251 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de168.710lei.
De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 3 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 21 mai a.c., 54de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile. În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 3.067cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.699în Italia, 561 în Spania, 84 în Franța, 576 în Germania, 87 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia,2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turciași câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 106 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 35 în Marea Britanie, 9în Spania, 6 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.
Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 22au fost declarați vindecați:9 în Germania, 9în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (Coronavirus) la nivel european și global:
Până la data de 22 mai 2020, au fost raportate 1.335.410de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

* conform datelorpublicate de către Johns Hopkins CSSE – https://systems.jhu.edu/
* dateledinparantezereprezintă numărul de cazuri noi, în intervalul 21 mai – 22 mai 2020
* CEPCB precizează că actualizările la nivel național sunt publicate pe coordonate diferite de timp și procesate ulterior, ceea ce poate genera discrepanțe între datele zilnice publicate de state și cele publicate de CEPCB.

Grupul de ComunicareStrategică
Comentarii
 • Всем добрый день!

  Купить дубликат права можно в нашей организации.
  Такой документ может быть полезен в случае лишения водительского удостоверения!
  Стоимость получения дубликата 14000 рублей, сумма не зависит от количества категорий!
  Срок оформления удостоверения водителя занимает всего два дня!

  Получите всю информацию написав нам.

  Менеджеры Prava112 имееют большой опыт работы и всегда готовы оказать помощь!

  https://balashixa.prava112.com/dublikat

 • День добрый всем!

  Оформить дубликат водительских прав можно в нашей организации.
  Такой документ может быть необходим если лишения водительских прав!
  Стоимость заказа дубликата 14000 рублей, стоимость не зависит от количества категорий!
  Срок изготавления удостоверения водителя занимает всего два дня!

  Получите консультацию написав нам.

  Работники Prava112 имееют большой опыт работы и всегда готовы оказать помощь!

  https://seversk.prava112.com/dublikat

 • Добрый день всем!

  Купить дубликат водительского удостоверения можно в нашей организации.
  Такой документ может быть полезен в случае утери водительских прав!
  Стоимость оформления дубликата 14000 рублей, стоимость не зависит от количества категорий!
  Срок получения удостоверения водителя составляет всего 2 рабочих дня!

  Получите консультацию оставив заявку.

  Менеджеры Prava112 имееют многолетний опыт работы и всегда готовы оказать помощь!

  https://nizhnij-novgorod.prava112.com/dublikat

Adauga un comentariu