Stiri si curiozitati

Câte grame are o lingură de sare? Iată cum măsori ingredientele în bucătărie

Publicat: 21 iun. 2022
o lingură de lemn cu sare
O lingură de sare are, în funcție de dimensiune, 25-30 de grame.

Te întrebi câte grame are o lingură de sare? Descoperă, în rândurile care urmează, cum măsori ingredientele în bucătărie, chiar dacă nu ai un cântar.

În lipsa unui cântar de bucătărie, este dificil să măsori 10 grame de sare sau 125 de grame de făină, de exemplu. Însă, poți rezolva problema folosind sfaturile mamei și ale bunicii. Cu ajutorul unităților de măsură tradiționale, precum lingura sau cana, poți să prepari numeroase rețete culinare și de patiserie, fără să cântărești ingredientele.

Iată câte grame are o lingură de sare, de zahăr, de nuci măcinate și nu numai.

mai multe linguri cu condimente
Cu ajutorul unităților de măsură tradiționale, precum lingura sau cana, poți să prepari numeroase rețete culinare și de patiserie, fără să cântărești ingredientele.

Câte grame are o lingură de sare? Dar de zahăr?

O lingură de sare are, în funcție de dimensiune, 25-30 de grame. Astfel că, pentru a folosi exact 100 de grame de sare, de exemplu, după cum este cerut în rețetă, este necesar să pui trei sau patru linguri de sare. În schimb, dacă vrei să folosești lingurița, trebuie să depui puțin mai mult efort, deoarece o linguriță de sare are în jur de 10 grame.

De asemenea, o lingură de zahăr tos are 15-25 de grame (zahărul pudră cântărește cu 1-2 grame mai mult), o lingură de apă, oțet, ulei sau vin are 15 grame, o lingură de lapte are 20 de grame, o lingură de smântână are 25 de grame, o lingură de miere are 20 de grame, o lingură de bulion are 20 de grame, o lingură de orez are 15-25 de grame (luând în considerare indicațiile din rețetă – lingură rasă sau lingură plină), o lingură de făină are 15-25 de grame, o lingură de griș are 15-20 de grame, o lingură de pesmet are 12-16 grame , o lingură de cacao are 10-25 grame și o lingură de nuci măcinate are 20-25 de grame.

Și, fiindcă există și rețete care măsoară ingredientele cu lingurița, iată câte grame are o linguriță:

– o linguriță de apă, vin, lapte, ulei – 5 grame;
– o linguriță de oțet – 7 grame;
– o linguriță de smântână – 10 grame;
– o linguriță de miere – 13 grame;
– o linguriță de bulion – 10 grame;
– o linguriță de orez – 10 grame;
– o linguriță de făină sau de zahăr tos – 4-6 grame (zahăr pudră – 4-8 grame);
– o linguriță de griș – 4-6 grame;
– o linguriță de pesmet – 3-6 grame;
– o linguriță de cacao – 3-6 grame;
– o linguriță de nuci măcinate – 5-8 grame;
– o linguriță rasă de sare – 10 grame.

o lingură cu vârf de sare
O lingură de sare are, în funcție de dimensiune, 25-30 de grame.

Care este diferența dintre o lingură rasă și una cu vârf?

Este foarte important să știi care este diferența dintre o lingură rasă și una cu vârf, dacă îți dorești să gătești preparate delicioase. Spre exemplu, dacă folosești boia în mâncărurile tale, trebuie să știi că o lingură rasă este echivalentul a 10 grame de produs, iar cu vârf reprezintă, de fapt, aproape dublul său, și anume 24 de grame.

De regulă, toate rețetele care precizează faptul că trebuie să adaugi o lingură cu vârf de produs, își asumă că ai putea greși cu un gram sau două. Tocmai de aceea, este necesar să te asiguri că, atunci când ai de pus o lingură cu vârf de făină, gelatină, griș sau margarină, cantitatea să fie echivalentul sau un pic mai mult decât o lingură rasă. În acest fel, dacă o lingură rasă de făină are 12 grame, una cu vârf va avea 25 de grame.

o linguri cu vârf de făină
Este foarte important să știi care este diferența dintre o lingură rasă și una cu vârf, dacă îți dorești să gătești preparate delicioase.Adauga un comentariu