Magazin

Cate tipuri de hidroizolatii fundatii exista si cand se aplica metode diferentiate

Publicat: 23 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cate tipuri de hidroizolatii fundatii exista si cand se aplica metode diferentiate

Protocolul efectiv de realizare a lucrarilor pentru hidroizolatii fundatii difera, in functie de scopul si particularitatile fiecarui proiect.

Exista 4 mari categorii generale de hidroizolatii: (1) pentru case deja construite, (2) pentru case aflate in constructie, (3) hidroizolatii la interior si (4) hidroizolatii la exterior. In functie de aceste categorii, exista nevoi specifice si tehnici diferite de aplicare, ce trebuie luate in considerare de catre constructori. Iata, in continuare, cateva consideratii generale de care se va tine cont.

  1. Hidroizolarea fundatiei pentru casele deja construite

Ca masura preventiva este imperios necesara verificarea periodica a fundatiei. Daca stratul hidroizolator se degradeaza, vor fi evidente semnale care ies la suprafata, chiar si la baza cladirii. Acestea se pot observa inclusiv la nivelul peretilor, in foarte multe dintre cazuri, si nu sunt de ignorat. Daca sesizezi astfel de probleme, asigura-te ca vei contacta – de urgenta – un constructor profesionist. Acesta va avea expertiza necesara pentru a analiza stadiul in care se gaseste degradarea fundatiei,  modalitatile de acces la peretii interiori si exteriori, tipul de beton din care este realizata fundatia, precum si posibilitatile de a face reparatiile la interior sau necesitatea de a descoperta solul la exterior. Ofera-i documentatia tehnica.

  1. Hidroizolarea fundatiei pentru casele aflate in constructie

Aceasta situatie impune lucrari mult simplificate fata de primul caz. Aici va exista un proiect care prevede metoda de hidroizolare a fundatiei, precum si materialul care va fi utilizat. In alegerea celor doua se tine cont de particularitatile solului, zona geografica unde este amplasata casa si nevoile constructiei durabile. Se pot folosi diverse materiale, cum ar fi membrana rigida bituminoasa, membrana lichida poliuretanica cauciucata sau chiar mortarul impermeabil. Punerea, efectiva, in opera depinde de material si de tehnicile pe care le poate sustine constructorul, iar normele din domeniu trebuie respectate intocmai, pentru a se garanta cele mai bune rezultate. Trebuie acordata o importanta deosebita acestei etape de constructie. 

  1. Hidroizolarea la interior vs hidroizolarea la exterior

Atunci cand hidroizolarea la exterior nu este posibila, se pune in opera hidroizolarea la interior. In aceste cazuri, se lucreaza cu cel mai eficient tip de material, care asigura rezultate rapide. Problemele care pot aparea sunt determinate de spatiul restrans si uneori slab ventilat. De regula, se opteaza ca material pentru membrana bentonitica, ce se aplica extrem de usor, inclusiv pe un suport denivelat. Pentru ca nu necesita niciun fel de pregatire a suprafetei de suport, membrana este utilizata frecvent in realitatea practica si se fixeaza rapid pe peretii interiori cu dibluri fixate in pereti. Totusi, cea mai recomandata metoda este aceea a hidroizolatiei exterioare, care asigura o buna impermeabilizare si rezultate rapide.

Hidroizolații-Terase.ro, compania specializata in hidroizolatii care te ajuta sa obtii rezultate garantate

Hidroizolații-Terase.ro este o companie cu multi ani de experienta in industrie, ce iti garanteaza cele mai bune rezultate prin lucrari de hidroizolatii executate ireprosabil. Indiferent daca lucrarile se impun pentru o casa deja construita sau pentru una aflata in constructie, expertii de la Hidroizolații-Terase.ro te vor ajuta sa obtii rapid si sigur cel mai bun rezultat, stopand infiltratiile de apa cu eficienta.

Compania dispune de personal extrem de bine instruit si comunica in mod transparent cu clientii sai, oferindu-le suport si explicatii pentru fiecare etapa a derularii lucrarilor. Te vei simti in siguranta, colaborand cu aceasta firma.

Adauga un comentariu