Evenimente culturale

Catedrala Adormirea Maicii Domnului din Rouen – FOTO

Publicat: 10 ian. 2016

Catedrala primatiala Adormirea Maicii Domnului din Rouen (in franceza La cathédrale primatiale Notre-Dame de l’Assomption de Rouen), colocvial cunoscuta si sub numele de Catedrala din Rouen, este monumentul cel mai prestigios al orasului. Este sediul arhidiecezei din Rouen, centrul administrativ al provinciei ecleziastice a Normandiei. Arhiepiscopul de Rouen purtand titlul de primat al Normandiei, catedrala sa are astfel rangul de primatiala. Este o constructie cu arhitectura gotica ale carei prime pietre de fundatie dateaza din Evul Mediu. Are particularitatea, rara in Franta, de a pastra palatul arhiepiscopal si constructiile anexe din jur, care dateaza din aceeasi epoca.

Vezi si Palatul Xara din Malta – FOTO

Catedrala Notre-Dame din Rouen se gaseste in orasul vechi, pe malul drept al Senei, la mica distanta de Piata Veche, unde Jeanne d’Arc a fost arsa de vie pe rug, la 30 mai 1431.

Notre-Dame din Rouen este una dintre cele mai frumoase si vaste biserici din Franta, iar turnul-lanterna se mandreste cu faptul ca are cea mai inalta flesa din tara, de 151 de metri de la sol.loading...

Adauga un comentariu