Eveniment-Social

Catedrala neputintei asteapta bani de la bugetul local – FOTO

Publicat: 03 nov. 2013

@ Pana la ora actuala s-au cheltuit doar 20.000.000, din care de la bugetul local s-a alocat cca. 800.000 lei

Catedrala din centrul municipiului Pascani, care de zeci de ani ar fi trebuit sa fie finalizata, asteapta finantare de la bugetul local. In sedinta ordinara de zilele trecute, protopopul Pavel Postolache a luat parte cu scopul de a-i constientiza pe alesi cu privire la alocarea unor fonduri pentru obiectivul de cult.

Protopopul si-a inceput cererea prin sustierea unei rugaciuni, iar mai apoi a discutat despre investitie, despre faptul ca pana la ora actuala s-au cheltuit doar 20.000.000, din care de la bugetul local s-a alocat cca. 800.000 lei. Restul banilor au venit de la bugetul de stat. Conform celor precizate de liderul preotilor pascaneni, ar mai fi necesari aproximativ 1.600.000 lei pentru a se finaliza constructia.
„Sunt ani de zile de cand la Catedrala nu s-a mai dat niciun ban. Am inteles ca poate altele au fost prioritatile municipiului Pascani, dar nu au fost vazute prioritati implinite. Mereu sperante, asteptari, etc. As vrea sa reincepeti alocarea de fonduri pentru lucrarile de la biserica care se afla la cativa pasi de dumneavoastra, de Primarie. Mi-as dori sa mergeti sa vedeti ce s-a facut acolo, ce s-a realizat pana acum. Sunt lucrari facute care valoreaza aproape 200 miliarde de lei vechi. Este un loc pentru toata comunitatea de crestini. Nimeni nu pleaca cu nimic din lumea asta. Vreau sa lasam ceva in urma”, a precizat in plenul sedintei alesilor locali protopopul Pavel Postolache.

Doar cativa consilieri au ascultat de protopop

Imediat dupa ce s-a finalizat sedinta de Consiliu Local, alesii au dat bir cu fugitii. Doar cativa consilieri de la PSD si PNL cat si cei doi consilieri de la PPDD au mers la obiectivul crestinesc. Majoritatea consilierilor l-au contrazis pe Postolache privind suma necesara de bani pentru finalizarea constructiei. „Aici cred ca este nevoie de inca 200 miliarde de lei ca sa fie totul gata. Mai este mult de lucru si cu 16 miliarde de lei nu faci prea multe. Dar daca mai dam poate de la bugetul local niste bani, se mai atrag finantari de la bugetul de stat, usor poate se reuseste sa fie dus la indeplinire”, a declarat consilierul local PSD, Bogdan Alexa. Deocamdata nu s-a decis daca se vor aloca de la buget bani pentru obiectiv sau nu. Protopopul Pavel Postolache a mai precizat faptul ca si-ar dori ca de „Zilele Municipiului Pascani” de anul viitor, sa aduca la Pascani un Inalt Preasfintit care sa sfinteasca obiectivul. Tot acesta isi doreste ca la demisol sa sustina slujbe, macar la sarbatorile mari. „Demisolul este terminat dupa cum se vede si se poate ca macar la Craciun sau la Sfintele Paste, sarbatorile mari, sa se faca in interior slujbe. Este important sa reusim sa construim si acoperisul, deoarece riscam ca aceasta constructie sa se strice. Atunci, degeaba s-au investit atatia bani”, a incheiat Pavel Postolache.

Adauga un comentariu