Calatorii

Cateva avantaje ale calatoriei cu trenul

Publicat: 17 ian. 2020

Cateva avantaje ale calatoriei cu trenul. Călătoria cu trenul este unul dintre cele mai folosite mijloace de transport din lume. În privinţa unei călătorii cu acest mijloc de transport, părerile sunt împărţite. Astfel, o călătorie cu trenul poate avea atât avantaje cât şi dezavantaje. Mulţi cred că numărul avantajelor este mult mai mare decât cel al dezavantajelor. Totuşi am putea da exemplu şi de câteva dezavantaje cum ar fi: întârzierea, coada de la casa de bilete, frigul din sălile de aşteptare. Mai jos vă prezentăm un top al avantajelor călătoriei cu trenul.

Trenul, o alternativă la avion sau maşină

1.Alegerea liberă

Partea bună este că poţi alege singur cu ce fel de tren vrei să călătoreşti, personalul său Reggio. Totuşi care este este diferenţa? Personalul opreşte în toate staţiile, iar trenul Regio (R) opreşte doar în anumite staţii.
O altă diferenţa de luat în calcul este preţul biletului, la trenul personal fiind mult mai ieftin decât la reggio.

2.Bilete online

Mai nou, poţi cumpăra bilete de tren online. Avantajul este acela că poţi evita cozile imense de la casele de bilete. De cele mai multe ori cei care achiziţionează bilete online au parte şi de o reducere.

3.Mersul trenurilor online

Pe lângă faptul că îţi poţi achiziţiona biletul online, te poţi uita de mersul trenurilor şi online. Pe cfr.ro găseşti toate informaţiile de care ai nevoie, vizualizezi distanţa pe care eşti nevoit să o parcurgi, vezi preţul biletului, etc. Cei care nu sunt obişnuiţi cu internetul, pot suna la gară, la biroul de informaţii.

4.Poţi trimite bagaje

Un avantaj este şi acela că poţi trimite pachet cuiva drag. Bineînţeles, acest serviciu este plătit. Tot ce trebuie să faci, este să vorbeşti cu controlorul de serviciu şi îi spui numele persoanei căreia vrei să i trimiţi pachetul şi tot ce trebuie să facă persoana respectivă este să meargă la gară şi să aştepte trenul respectiv.

Cateva avantaje ale calatoriei cu trenul. Curse internaţionale cu trenul

5.Curse în străinătate

Cei care se au teamă de avion sau autocar pot alege să calatoreasaca cu trenul în străinătate. Îţi achiziţionezi biletul din timp şi vii în gară cu câteva minute mai devreme. De obicei, în aceste trenuri, ai parte de tot confortul necesar, unele vagoane au chiar şi paturi unde te poţi odihni.

6.Reducere pentru pensionari poţi beneficia de reducere de 50% la trenul personal (cu legitimaţie de călătorie sau cupoane de pensie).

7.Anunţarea trenurilor

De fiecare dată când un tren trebuie să sosească sau când trebuie să plece acesta este anunţat sau este afişat pe panourile din faţa gării. Totodată este afişată şi linia de la care pleacă fiecare tren.

8.Călătorii cu grupuri

Dacă ai un grup mare şi alegi să călătoreşti cu prietenii, primeşti o reducere. Aşadar, fie că mergi la mare sau la munte, călătoria cu trenul este alegerea potrivită.

9.Compartimente

Vagoanele cuşeta sunt făcute pentru cei care vor să aibă parte de linişte şi de un spaţiu doar ei. Un astfel de compartiment include 6 locuri.loading...

Adauga un comentariu