News Flash:

Cateva mii de copii sprijinite de World Vision

3 Decembrie 2004
1117 Vizualizari | 0 Comentarii
•Prevenirea abandonului scolar, imbunatatirea performantelor scolare ale copiilor, dar si a starii de sanatate ale acestora sunt cateva din obiectivele urmarite de World Vision

In judetul Iasi, organizatia neguvernamentala World Vision si-a inceput activitatea in anul 1990, sprijinind in toata aceasta perioada un numar de peste doua mii de familii si cinci mii de copii, desfasurandu-si activitatea in peste 27 de comunitati rurale. In prezent, programul cel mai amplu, care se desfasoara in judetul Iasi este "Ajutati Copiii sa Spere", demarat in anul 1997. Programul se desfasoara in parteneriat cu cinci comune din judet, respectiv Ceplenita, Costuleni, Aroneanu, Golaesti si Vladeni, beneficiari fiind un numar de 2500 de copii impreuna cu familiile acestora. Programul de dezvoltare comunitara are drept componente principale educatia, sanatatea, hrana spirituala si dezvoltarea economica. Scopul urmarit prin infiintarea acestui program este prevenirea abandonului scolar, precum si imbunatatirea performantelor scolare ale copiilor prin crearea conditiilor de studiu prin amenajarea salilor de clasa, renovarea scolilor si a gradinitelor, dotarea laboratoarelor, imbogatirea fondului de carte pentru biblioteci. Un alt proiect aflat in derulare este "Bursa, o sansa pentru copiii din mediul rural", ce isi propune sustinerea elevilor din ciclul gimnazial, liceal si profesional din mediul rural cu rezultate scolare bune si care provin din familii cu venituri modeste, in vederea continuarii studiilor. In prezent sunt sustinuti in vederea accesului la educatie, dar si a prevenirii abandonului scolar peste 51 de copii din comunele Aroneanu, Ceplenita, Costuleni, Golaesti si Vladeni. Dintre acestia, 14 elevi au un coeficient de inteligenta peste medie si rezultate scolare bune. Un mini proiect, care este finalizat la sfarsitul lunii decembrie 2004, este "Hraniti trupul si sufletul copilului", ce se desfasoara in comuna Ceplenita si care se adreseaza unui numar de 20 de copii si familiilor acestora care se afla la risc de a fi abuzati sau exploatati prin munca. Aceste proiecte se desfasoara in parteneriat cu reprezentantii Primariilor, Parohiilor, Scolilor si Dispensarelor din comunele mentionate, precum si cu Directia de Asistenta Sociala (DAS) din municipiul Iasi.
Carmen MELINCEANU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1293 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013851 (s)