Hardware

Cateva trucuri utile pentru iPad

Publicat: 31 ian. 2012

iOS 5 a introdus noi functionalitati in iPad, iar tableta Apple ofera acum mai multe functii utile care nu sunt insa cunoscute de multi utilizatori. Incercati 5 trucuri utile pentru iPad, recomandate de ZDNet, ce vor usura folosirea tabletei.

1) Control usor pentru volumul si luminozitatea iPad

Cei mai multi utilizatori nu au probleme cu folosirea barei de multitasking, insa nu cunosc functionalitatea completa a acesteia. Dupa deschiderea ei, miscarea degetului de la dreapta la stanga (sau invers) de-a lungul barei deschide un meniu nou. Controlul volumului sonor sau al luminozitatii iPad-ului este la indemana, alaturi de un meniu de control pentru player-ul de muzica.

2) Ascunderea unei aplicatii cumparate

Din diverse motive, unii utilizatori isi pot dori sa ascunda o aplicatie cumparata din App Store. In magazin, in categoria „Purchased”, puteti vizualiza o lista cu toate aplicatiile cumparate din contul activ iTunes. Cu un simplu gest cu degetul de la dreapta la stanga pe aplicatie, butonul gri „Installed” se transforma in unul rosu „Hide”.

Dupa apasare, aplicatia dispare din lista din „App Store” (dar nu si din grupurile de aplicatii de pe Home Screen). Pentru a vizualiza aplicatiile ascunse, este necesara apasarea butonului „Apple ID” din partea de jos a aceleiasi pagini din App Store, cautarea optiunii „iTunes in the Cloud” (nu conteaza daca serviciul Cloud este activat), cu „Hidden Purchases”.

3) Scurtatura triplu click „Home”

In afara de scurtatura dublu click a butonului „Home”, care deschide bara de multitasking, poate fi setata si o scurtatura pentru triplu click. Aceasta este disponibila in „Settings”, „General”, Accesibility”, „Triple-click Home”, unde puteti alege intre mai multe functionalitati utile.

4) Imbunatatirea navigarii in App Store

Cautarea aplicatiilor dorite in App Store de pe iPad poate dura uneori mult si cei mai multi utilizatori vor sa continue din acelasi punct dupa o instalare. Dupa instalarea ei in pagina cu descriere si cronici, utilizatorii descopera insa ca au revenit la prima pagina a rezultatelor cautarii.

Problema poate fi rezolvata simplu. Intrati in aplicatie si, dupa ce ati hotarat ca o cumparati, dati click pe „Back” si apasati butonul cu pretul sau cu „Free” din dreptul icoanei aplicatiei. Aceasta va fi instalata, iar rezultatele cautarii raman neafectate.

5) Ascunderea icoanei aplicatiei Newsstand

iOS 5 a introdus o icoana nedorita pentru multi utilizatori – „Newsstand”, care nu poate fi eliminata cu usurinta de pe ecran. Solutia, functionala momentan, tine de dexteritate si viteza de reactie. Aduceti pe ecranul principal doua aplicatii, langa cea de Newsstand. Dand click pe una, apare posibilitatea crearii unui grup. Cu degetul pe aplicatie, mutarea ei deasupra celeilalte creeaza grupul.

Imediat dupa ce a fost creat grupul, cat timp icoanele mai misca inca, mutarea imediata a Newsstand in noul grup ascunde icoana nedorita. Cu cel mult doua trei incercari, icoana nedorita a disparut de pe ecran, ascunsa in noul grup.

Adauga un comentariu