Internet

Cati bani a platit Google ca sa fie motorul de cautare Nr. 1 pe produsele Apple

Publicat: 12 mart. 2012
5

Apple a primit „o gramada” de bani de la Google pentru a accepta ca motorul de cautare sa fie prima optiune in browserele de internet Safari folosite pe produsele proprii, sustine analistul pietei de profil Ben Schachter, citat de Business Insider.

Schachter afirma ca toate cautarile prin Google de pe dispozitivele Apple, de la tablete si telefoane mobile la calculatoare personale au generat venituri brute de 1,3 miliarde de dolari anul trecut, din care motorul de cautare a pastrat, conform contractului, doar 25%, respectiv 335 de milioane de dolari. Restul de aproape 1 miliard de dolari a intrat in contul Apple, conform datelor prezentate de Schachter.

Apple a facut primul pas in procesul de indepartare de Google prin renuntarea la serviciul de harti al motorului de cautare, iar analistii au inceput sa speculeze cine va pierde cel mai mult dintr-un eventual divort al celor doi giganti. Daca pe termen scurt, Apple pare vitregita de cel putin 1 miliard de dolari pe an, pe termen lung suprematia tabletei iPad ar putea asigura un avantaj coplesitor pentru motorul de cautare ales de Apple, noteaza Business Insider.

Adauga un comentariu