Actualitate

Câți bani au primit, pe luna martie, ÎPS Teodosie și Patriarhul Daniel

Publicat: 27 apr. 2022
Câți bani au primit pe luna martie ÎPS Teodosie și Patriarhul Daniel
Câți bani au primit, pe luna martie, ÎPS Teodosie și Patriarhul Daniel

Cu siguranță v-ați întrebat măcar o dată cu cât este remunerat ÎPS Teodosie sau Patriarhul Daniel. Sumele pe care aceștia le primesc sunt de-a dreptul exorbitante.

Nu mică v-ar fi mirarea să aflați că ÎPS Teodosie face parte din „elita” celor mai bine plătiți bugetari de la noi din țară. Ca o mică paralelă, salariul pe care acesta îl încasează este echivalent cu cel al ministrului din România. Cu toate acestea, suma pe care Teodosie Petrescu o primește nu se compară cu cea a Patriarhului Daniel, cea mai importantă față bisericească.

Venitul acestuia este la fel de mare precum cel al președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Nici preoții nu o duc mai rău! Aceștia primesc o sumă destul de frumușică

Potrivit legii nr. 153/2017 care face referire la grila de salarizare a personalului remunerat din fondurile publice, constatăm faptul că ÎPS Teodosie alături de ceilalți arhiepiscopi și șefi de cult ai Biserici Ortodoxe Române încasează nu mai puțin de 21.840 de lei lunar.

Patriarhul Daniel este cel care primește cei mai mulți bani. Având în vedere că salariul său este asemănător cu cel al președintelui Senatului sau al Camerei Deputațiilor, venitul brut depășește suma de 23.920 de lei.

În luna martie a anului curent, episcopii și episcopii-vicari au câștigat suma de 19.552 de lei. Pe de altă parte, un consilier patriarhal câștigă 5.517 de lei, iar un inspector general bisericesc și un secretar patriarhal primește 5.101 lei. În același timp, un secretar al Cancelariei patriarhale beneficiază de 4600 de lei. Un stareț de mănăstire beneficiază de 4372 de lei.

Salariile pe care le primesc preoții

Un preot gradul 1 care are studii superioare are un salariu de 4000 de lei lunar. Unul cu studii medii cu 300 de lei mai puțin, 3700 de lei pe lună. Un preot de gradul 2 beneficiază de 3900 de lei. În cazul unui preot aflat la început de „carieră”, acesta primește 3700 de lei în cazul în care are studii superioare.
Adauga un comentariu