Stiri si curiozitati

Câți bani primește pe lună un român culegător de ciuperci în Australia. Suma e una considerabilă

Publicat: 30 nov. 2022
Câți bani primește pe lună un român culegător de ciuperci în Australia. Suma e una considerabilă
Mulți români nu au habar ce salariu are un român culegător de ciuperci din Australia. Locul de muncă este unul sigur pe tot parcursul anului, iar suma nu este deloc mică.

Producătorul de ciuperci SA Mushrooms din Waterloo Corner, din suburbiile de nord ale orașului Adelaide, pune la bătaie o ofertă de angajare destul de tentantă. Ce salariu are un român culegător de ciuperci din Australia.

Mulți români nu au habar ce salariu are un român culegător de ciuperci din Australia. Locul de muncă este unul sigur pe tot parcursul anului, iar suma nu este deloc mică.

Câți bani primește pe lună un român culegător de ciuperci în Australia

Tot mai mulți români pleacă din țară în căutarea unui trai mai bun, însă puțini sunt cei care au curajul de a se aventura în afara Europei. Ei bine, pentru cei care nu se limitează la zona de confort, producătorii de ciuperci din Australia vin cu o ofertă greu de refuzat.

Jobul de culegător de ciuperci este destul de avantajos și bănos. Ai nevoie de o pereche de mâini descurcărețe, delicate, dar și puternice în același timp. Ciupercile sunt cultivate în camere de creștere cu climă controlată la 18 grade Celsius.

Job-ul include culegerea și ambalarea ciupercilor. Vei beneficia de 5 săptămâni de instruire intensivă cu formatori dedicați. Buna cunoaștere a limbii engleză nu este obligatorie, însă este ideal cel puțin cunoștințe la nivel mediu.

Programul de lucru este de la ora 7:00 și 17:00, în ture de rotație de 7 zile și trebuie să dispui de propriul mijloc de transport.

Salariul viitorului angajat este curpins între 26 și 35 dolari pe oră, 8 ore de muncă/zi *21 de zile lucrătoare pe lună.

Atenție, sunt dolari australieni, nu americani. Să facem calculul pe lună: 26-35$ / ora x 8 ore = 208 – 280 $/zi *21 de zile lucratoare pe luna = 4.368 – 5.880 dolari australieni pe luna adica: 13.929 – 18.750 lei/luna

Ce salariu are un poștaș? Cât câștigă aceștia din ce primesc de la bătrâni din pensii

În România, poştaşii nu câştigă aşa de mulţi bani cum şi-ar închipui unii. Salariul mediu al unui factor poştal este de doar 2.200 de lei brut, ceea ce înseamnă că primeşte lunar un salariu net de 1330 de lei. Ca şi în alte domenii, salariile de aici variază şi în funcţie de experienţă.

„Salariul unui factor poştal este de aproximativ 2.200 de lei brut, la care se adaugă bonuri de masă. (…) Intervalurile salariale variază între 2.080 lei brut (1.263 lei net – n.red), 2.210 lei brut, 2.374 lei brut si 2.549 lei brut (1.524 lei net -n.red)”, a declarat Poșta Română.

Cu toate acestea, în ţară sunt mulţi bătrâni care lasă „bacşiş” poştaşilor care aduc pensia. Spre exemplu, în Bucureşti pensionarii lasă, în medie, 5 lei poştaşilor. Lunar, un factor poştal ar putea duce în Capitală 200 de pensii, ceea ce înseamnă că ar putea strânge 1000 de lei din restul lăsat de bătrâni, dacă are puţin noroc.
Adauga un comentariu