National

Câţi cetățeni români şi străini au intrat în țară, în ultimele 24 de ore

Publicat: 29 iun. 2020
Câţi cetățeni români şi străini au intrat în țară, în ultimele 24 de ore
Câţi cetățeni români şi străini au intrat în țară, în ultimele 24 de ore

Câţi cetățeni români şi străini au intrat în țară, în ultimele 24 de ore. În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 102.000 persoane, cetățeni romani și străini, cu peste 34.900 mijloace de transport (dintre care 7.946 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 57.900 persoane cu 18.600 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 44.100 persoane cu 16.300 mijloace de transport.

Câţi cetățeni români şi străini au intrat în țară

Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 62.700 de persoane şi 21.500 de mijloace de transport (2.133 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 36.300 de persoane cu 11.500 mijloace de transport.

Au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 2.744 de persoane.

„În zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat 64 fapte ilegale (30 infracţiuni şi 34 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 19.200 lei.”, potrivit autorităților.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 11.600 lei.

Nu s-a permis intrarea în ţară a 36 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 10 cetăţeni români din diferite motive legale.

Infracțiuni depistate de polițiștii de frontieră: Carte de identitate falsă, cumpărată cu 250 de euro

Polițiștii de frontieră în urma unui control au depistat un bărbat din Republica Moldova că avea asupra sa o carte de identitate având însemnele autorităților române. După verificările specifice efectuate au stabilit faptul că documentul era fals.

„În data de 25 iunie a.c., în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni– I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, ca pasager într-un autovehicul înmatriculat în R. Moldova, ce efectua o cursă regulată pe relaţia Iaşi-Nisporeni, cetăţeanul din Republica Moldova P.E., în vârstă de 44 de ani.

Astfel, asupra persoanei a fost descoperită o carte de identitate având însemnele autorităţilor române, iar cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.”, a transmis purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi, comisar-şef de poliție Denis Lazăr.

Cetățeanul din Republica Moldova a declarat polițiștilor de frontieră ieșeni că actul de identitate l-a achiziționat contra sumei de 250 de euro și urma să o folosească pe teritoriul statului ceh. Deși a primit garanții că documentul este autentic nu a putut trece neobservat la controlul de frontieră.

„Cu privire la cele constatate, persoana a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră de la un conaţional, în schimbul sumei de 250 de euro şi intenţiona să o folosească în Cehia. Bărbatul a mai adăugat faptul că a primit garanții că documentul este autentic și poate fi folosit fără nici o problemă în orice circumstanță, mai puţin la controlul de frontieră.”, a transmis sursa citată.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Adauga un comentariu