Terapii alternative

Câți pași trebuie să faceți în fiecare zi pentru a slăbi

Publicat: 07 ian. 2021
Câți pași trebuie să faceți în fiecare zi pentru a slăbi
Nu ezitați să practicați cel mai accesibil sport existent: mersul pe jos.

Doriți să vă mișcați puțin mai mult pentru a vă recapata silueta? Nu ezitați să practicați cel mai accesibil sport existent: mersul pe jos. Câți pași trebuie să faceți în fiecare zi pentru a slăbi?

Miscarea este bună pentru silueta. Pentru majoritatea adulților sănătoși, 150 de minute pe săptămână de activitate fizică de intensitate moderată pe trei până la cinci ședințe sunt asociate cu o rată mai scăzută a bolilor cardiovasculare și a mortalității premature. Dar cel mai simplu mod de a economisi minute prețioase pentru a scăpa de acele kilograme în plus este totuși să mergi pe jos. Dar cât de des? Și cu ce intensitate?

De ce trebuie să mergi între 3000 și 3500 de pași pe zi

„Recomand tuturor să meargă cel puțin o jumătate de oră pe zi într-un ritm alert. Arde calorii, activează sistemul cardiovascular și respirator și relaxează articulațiile”, sustine medicul sportiv Gilles Mondoloni, potrivit Top Sante.

Foarte bine, dar de ce 30 de minute (echivalentul a 3000 până la 3500 de pași)?

„Pentru că există o noțiune de inerție în organism care trebuie luată în considerare pentru ca acest lucru să funcționeze. Corpul trebuie să se pregătească pentru efortul de la nivel muscular, respirator și enzimatic”. Cu alte cuvinte, sub o anumită durată (și intensitate), mersul pe jos va servi doar pentru a vă mișca. Nu faceți 6 x 5 minute pe zi, asta nu are rost!”, adaugă expertul.

Luați-vă grăsime adâncă

În timp ce mergeți o jumătate de oră în fiecare zi, vă veți menține în formă și vă veti obișnui corpul cu efortul regulat, va trebui să vă prelungiți treptat sesiunile pentru a accelera pierderea în greutate. Desigur, nu trebuie să mergi atât de mult pe jos dacă practici sporturi de anduranță în același timp.

Echipați-vă corect!

Știi asta: mersul pe jos este un sport ca oricare altul. Și cine spune sport, spune echipament.

„Văd o mulțime de oameni care vin la cabinet cu fracturi pentru că nu folosesc pantofii sport potriviți. În plus, persoanele în vârstă și/sau supraponderale pot folosi un baston care le va ușura articulațiile, ii va împiedica să alunece”, spune medicul. Soluția? Optează pentru pantofi de mers pe jos disponibili în magazinele de sport.
Adauga un comentariu