Local

Cativa pustani au spart un dispensar si mai multe tonete

Publicat: 07 ian. 2000

•Doi din ei sunt frati si nimeni nu si-a dat seama cu ce se ocupau cand lipseau de acasa

O banda de spargatori din cartierul Alexandru cel Bun a fost neutralizata de politistii ieseni. Fratii Ovidiu si Costel R., de 14 si respectiv 15 ani, au participat la mai multe spargeri comise numai in cursul zilei, in zona Podu Ros si Cantemir. Desi au o familie organizata, cu ambii parinti angajati si care castiga suficient de bine pentru a le oferi un trai cel putin decent, cei doi frati s-au apucat de furat, in compania mai multor indivizi dubiosi.

Banda micilor spargatori din Podu Ros a operat in zona dar si in cartierele Cantemir sau Alexandru, de unde au furat tigari, ciocolata, cafea. „La barul din Cantemir, eu nu am intrat ci am facut xscara matiix ca sa sara ceilalti pe geam. Au luat tigari, suc, guma Orbit si niste bani, dupa care am plecat. Doi baieti, unul de 12 ani si altul de vreo 20 de ani, s-au intors dupa aceea si au luat o combina muzicala si niste chei pentru aparatele de pocher mecanic. Mie mi-au dat numai 200.000 de lei si patru pachete de guma”, a spus Ovidiu. Ultima isprava a micilor spargatori a avut loc pe 2 ianuarie. Dupa ce s-au jucat pe calculator la o sala din Podu Ros, fratii R. s-au intalnit cu niste cunostinte mai vechi.

Impreuna au mers la complexul „Avram Iancu” de unde au luat doua telefoane mobile, un robot telefonic, un televizor portabil si alte maruntisuri. „Unul din cei cu care am fost se numeste Remus si fura de foame, pentru ca mama sa nu sta pe acasa iar atunci cand vine, nu-i da de mancare. De acum nu voi mai fura si vreau sa ma apuc serios de scoala pentru ca am examen de capacitate si doresc sa ma inscriu la Liceul de Arta”, a promis Ovidiu. Celalalt frate este elev in clasa a IX-a la Liceul Metalurgic si nu a participat decat la o singura spargere.

Precizam ca, pe langa aceste furturi, pustanii au mai spart un dispensar medical si un cabinet stomatologic, de unde au sustras articole de papetarie, cateva instrumente stomatologice, mai mult, au spart tot ce au intalnit in cale, ba chiar si-au facut nevoile in aceste cabinete. Cel mai grav in toata aceasta poveste este faptul ca parintii nu au stiut cu ce se ocupa odraslele pana in seara de 5 ianuarie cand au fost informati de catre politisti. Ovidiu a sustinut ca a facut asta pentru a avea bani cu care sa mearga sa se joace pe calculator. „Nu lipseau niciodata noaptea de acasa si cand le dadeam voie in oras, se intorceau la ora fixata. Pur si simplu nu inteleg ce se intampla cu ei”, a precizat tatal lor.

Urmeaza ca medicii sa consulte cei doi copii, deoarece cel mai mare a avut un accident de circulatie in urma caruia a ramas cu dureri puternice de cap, iar celalalt are unele tulburari, fiind posibil ca ei sa nu fi avut discernamant cand au furat.loading...

Adauga un comentariu