Boli si tratamente

Cauzele durerilor de ceafa si remedii usor de aplicat

Publicat: 16 feb. 2012

De cateva ori pe zi, cand stai aplecata la birou sau cand iti intinzi capul dupa un produs din supermarket simti o durere lceafa. Febra musculara, carceii sau oboseala de peste zi creaza o zona de tensiune care nu iti da pace.

Cauze
Potrivit dr.Oz, este extrem de importanta adoptarea unei pozitii corecte a sirei spinarii si a felului in care capul este sustinut. In mod normal, ar trebui ca vertebrele sa il sustina vertical, dar cand acestea se inclina, apar tensiunile musculare.

Greutatea capului la verticala este de 4,5 kg, dar in pozitia inclinata ajunge sa puna o presiune de 45 kg asupra vertebrelor!

Tratament
De multe ori cel mai usor ne este sa dam o fuga pana la farmacie sau sa folosim medicamentele din dulapiorul sanitar pentru a scapa de dureri. In acest caz, te poti baza pe clasica aspirina si pe orice antiinflamator pe baza de ibuprofen. Dar daca nu ai la dispozitie niciun analgezic, atunci afla ca mai exista o metoda eficienta de a ameliora durerea de ceafa, testata de doctori.

Ia o punga de apa rece/cu gheata si tine-o pe locul dureros; apoi, pune una cu apa calda pe piept. Diferenta de temperatura va actiona ca un anestezic pentru sira spinarii si va relaxa muschii din fata.

Cum previi durerea de ceafa
Dr. Oz te sfatuieste sa iti schimbi rutina inainte de toate. Poti incepe cu locul de dormit. Inlocuieste perna de dormit cu una din fulgi si fa si un mic truc: ia un prosop, impatureste-l, baga-l in fata de perna astfel incat sa functioneze ca un suport pentru gat.

O alta sugestie ar fi sa previi durerile de gat cu un exercitiu special „Miscarea puiului”, care iti va indrepta coloana si vor minimaliza efectele mersului cocosat.loading...

Adauga un comentariu