Educatie intima

Cauzele impotentei

Publicat: 26 ian. 2011

Disfuntia erectila, numita in popor „impotenta” afecteaza in general barbatii trecuti de  60 de ani, insa, astazi, acesta problema apare tot mai frecvent si inainte de aceasta varsta. Cauzele impotentei sunt de natura fizica, psihica, dar in multe cazuri exista o combinatie a celor doua.

Cauzele de natura fizica

1. Probleme la nivelul vaselor sangvine
Impotenta poate fi generata de probleme ale vaselor care impiedica sangele sa vascularizeze penisul sau sa ramana suficient timp in aceasta zona pentru a mentine erectia.

2. Probleme la nivelul nervilor
Disfunctionalitatile la nivelul nervilor impiedica semnalele de excitatie sa ajunga de la creier si maduva spinarii pana la penis. Anumite tulburari nervoase, precum boala Parkinson, boala Alzheimer, scleroza multiplă sau accidentul vascular cerebral, pot determina probleme cu erectia, conducand chiar la la scadea libidoului. De asemenea, si afectiunile nervilor cauzate de diabet sau rezultate in urma complicatiilor chirurgicale si a leziunilor maduvei spinarii, sunt o cauza a impotentei.

3. Probleme de structură a penisului sau a tesuturilor inconjuratoare
Acestea apar din cauza factorilor hormonali (niveluri scazute de testosteron), din cauza efectelor secundare ale medicamentelor (pentru hipertensiune sau depresie) sau ca urmare a folosirii tutunului, a alcoolului sau a drogurilor pe o perioada indelungata de timp.

Cauze psihologice

Stresul, oboseala, conflictele conjugale, problemele profesionale pot fi o cauza a impotentei. Problematica disfunctiei erectile se accentueaza atunci cand barbatul ajunge in situatia in care urmatorul raport sexual este privit ca un „examen”, ceea ce poate constitui motivul unui nou esec din punct de vedere sexual.

10 semnale care anunta stresul  

Tratament
Tratarea eficienta a disfunctiei erectile presupune identificarea corecta a cauzelor care au determinat problema. Daca medicamentele nu au efect, puteti apela la o proteza peniana. De asemenea, in astfel de cazuri v-ar putea ajuta si un psiholog.

Citeste si: 

Lucruri mai putin stiute despre penis loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit