Mama si copilul

Cauzele insomniei la copii

Publicat: 31 ian. 2011

Insomnia este tulburarea somnului care se manifesta prin ore mai putine de odihna, intreruperea perioadei de odihna sau copilul adoarme foarte greu. Durata de somn variaza in functie de varsta, nevoia copilului sau activitatea acestuia din timpul zilei. 

Trecerea de la starea de somn la cea de veghe si invers, depind si ele de varsta sau de caracteristicile individuale ale fiecaruia. Unii copii au nevoie pentru a putea adormi sa tina o jucarie in mana, sa fie mangaiati sau sa li se citeasca o poveste. 

Pe masura ce inainteaza in varsta pot adormi singuri sau pot sa aiba insomnii din ce in ce mai des. Unii copii se trezesc in timpul noptii si nu mai pot adormi, iar acestia vor fi obositi, agitati, nu vor vrea sa se joace sau sa manance. 

Cauzele insomniei la copii
Anxietatea, oboseala excesiva psihica si fizica, frica, incarcatura emotionala foarte mare a unor evenimente ce au avut loc sau urmeaza sa se intample sunt cateva cauze care provoaca insomnia la copii. Alte cauze pot fi: starile tensionate in familie, durerile sau racelile.

Anxietatea la copii. Cum sa o depistati si sa o tratati 

Niciuna nu trebuie neglijata intrucat copilului nu mai poate sa-si desfasoare toate activitatile din timpul zilei. Insomnia afecteaza si memoria, atentia sau gandirea, starea emotionala, capacitatea de relationare cu cei din jur. Astfel, copiii vor deveni nervosa si fara chef de viata. 

Tratamentul insomniei la copii
Medicul este cel care decide tratamentul potrivit. In niciun caz nu trebuie ca parintii sa administreze copilului ceaiuri, medicamente sau alte lucruri. Nici metodele santaj de tipul: „Daca nu adormi, maine nu mergem in parc” nu au efect, ci din contra, vor agrava starea copilului, care va deveni mai nelinistit si va adormi mult mai greu.

 loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit