Eveniment-Social

Cauzele mortii chirurgului Filip

Publicat: 26 feb. 2012
1

@ Medicul chirurg Viorel Filip va fi inmormantat maine, in localitatea natala Buhusi, din judetul Bacau

Medicul chirurg Viorel Filip va fi inmormantat maine, in localitatea natala Buhusi, din judetul Bacau. Corpul neinsufletit este depus la Biserica Sf. Spiridon, din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iasi, unitatea unde chirurgul si-a desfasurat activitatea ani de zile. Din spusele legistilor, medicul Filip avea ciroza hepatica si pancreatita acuta necrotita hemoragica. Chiar daca a suferit un stop cardio-respirator, nu prezenta vreo afectiune cardiaca. Deocamdata nu a fost stabilita cu exactitate cauza decesului. Rezultatele de la Institutul de Medicina Legala vor fi finalizate in urmatoarea perioada.

Vineri, 24 februarie, chirurgul Filip se pregatea sa faca vizita la saloanele bolnavilor din Clinica I chirurgie de la Spitalul Sf. Spiridon si, pur si simplu, a cazut din picioare, pe holul unitatii. Imediat, colegii i-au acordat primul-ajutor. Medicul se afla in stop cardio-respirator si a fost transferat de urgenta in Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva a spitalului. Sambata dimineata, cadrele de la Terapie Intensiva au declarat decesul. In ciuda eforturilor de a-si salva colegul, nu au mai putut face nimic.

Chirurgul Viorel Filip s-a nascut pe 10 august 1962. Era sef de lucrari la Facultatea de Medicina, din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi. De asemenea, era medic primar chirurg la Spitalul Sf. Spiridon, obtinand titlul de doctor in Medicina in anul 1999. De-a lungul anilor a publicat numeroase tratate medicale.
Comentarii
  • condoleante familiei cdomnului Doctor.
    ieri fiind Duminica am avut o urgenta cu un unchi de-al Meu, pe care l-am adus de la tara (ambulanta nu a ajuns atat de repede ca mine???!!!)la U.P.U Spiridon si am stat de la ora ** pâna la ora 23 pentru investigatii.
    este inadmisibil. am vazut doctori, personal medical care isi faceau treaba si … era foarte aglomerat, DAR si un domn doctor de la cardio clinica II care nici macar nu a consultat pacientul (a pus numai intrebari) si a inceput sa tipe la pacient, caci am crezut ca mai are putin si il ia la bataie. nu se face asa ceva. NU A PRIMIT CE TREBUIE? ni ii dau numele. sa ii fie rusine ca isi fae breasla de ras. TOT RESPECTUL PENTRU CEI DIN UPU, dar nu sunt organizati cum trebuie. se pierde timp in defavoarea pacientului. v-am spus ca am stat de la ** la 23 si cand am plecat am regasit persoane pe care le-am vazut cand am venit si acele persoane nici macar nu fusesera investigate macar.
    multumesc. reorganizare.

  • asa este ,eu am asteptat de la ora 2* seara pina la ora * noaptea sa fie controlata o persoana cu operatie pe cord ,cu * bye passuri si 2 valve schimbate si la ora * cand ne-a internat s-a rastit la noi tot un asa-zis dr de la cardio „ca la ora aia ne-am gasit sa ne inbolnavim „-RUSINEEEEEEEEEEEE

  • Bai suboameni ce sunteti, lasati-l pe omul asta sa doarma linistit somnul de veci. Ce stire e asta Mincatori de cadavre ce sunteti? Si cine va autorizeaza sa dati pubicitatii date despre el, si de unde le aveti? Sunt date cu caracter personal potrivit legii 6**/2*** si NU AVETI VOIE SA LE PUBLICATI,

Adauga un comentariu