Frumusete

Cauzele pungilor de sub ochi: 3 sfaturi pentru a le elimina rapid si eficient

Publicat: 11 feb. 2021
Cauzele pungilor de sub ochi: 3 sfaturi pentru a le elimina rapid si eficient
Pungile de sub ochi corespund umflăturii pleoapei inferioare.

Ochii umflati și pungile de sub ochi sunt frecvente atât la bărbați, cât și la femei. Acestea sunt mai presus de toate un inconvenient estetic, mai mult decât un semn al unei probleme grave de sănătate. Remediile simple, de casa, sau produsele cosmetice pot ajuta la ameliorarea acestora.

Pungile de sub ochi corespund umflăturii pleoapei inferioare. Pot fi tranzitorii când te trezești sau se pot instala in timp, o data cu îmbătrânirea.

Nu trebuie confundate cu cercurile întunecate, care sunt mai degrabă o întunecare a pielii din cauza circulației sanguine slabe sau cu scobitura aparuta din cauza subțierii pielii de sub ochi.

Cauzele pungilor de sub ochi

Una dintre principalele cauze ale apariției pungilor sub ochi este vârsta și îmbătrânirea pielii care o însoțește. Grăsimea, care este în mod normal în pleoape pentru a ajuta la susținerea ochilor, alunecă în pleoapa inferioară sub efectul gravitației și al pielii lăsate. Pielea își pierde, de asemenea, supletea și fermitatea. Acest lucru poate face ca pleoapele inferioare să cadă și să se dezvolte pungi sub ochi.

La fel ca cearcănele, sacii de sub ochi pot apărea și la trezire. În timpul nopții, limfa, care se ocupă de transportul deșeurilor din sânge, se poate acumula în pleoapa inferioară și acest lucru provoacă umflături temporare. Această umflare dispare de obicei dimineața, dar umflătura poate persista mai mult timp, mai ales dacă aveți o tulburare de circulație.

Alergiile de orice tip, mușcăturile de insecte sau traumatismele oculare pot provoca, de asemenea, umflături ale ochilor, dar vor dispărea cu un tratament adecvat.

După o noapte scurtă sau mult stres, pielea din jurul ochilor, foarte fragilă, reacționează creând umflături sub ochi. Circulația limfatică este încetinită, drenajul nu are loc corect, mușchii și pielea se relaxează, grăsimea se așează. Acest proces începe atunci când acumulați oboseală și stres, dar și atunci când ochii sunt epuizați de prea mult timp în fața ecranelor, pana noaptea târziu, sau de un consum prea mare de tutun și alcool. Genetica este, de asemenea, un motiv: unii sunt mai predispuși să le aibă decât alții.

Deci, cum să le evitați? În afară de a dormi bine nopțile, este posibil să vă reduceți aportul de sare, să beți multă apă, dar să folosiți și câteva sfaturi ale bunicii pentru a vă ajuta ochii să pară mai puțin obosiți.

3 sfaturi pentru a elimina pungile de sub ochi

Fructe și legume din frigider

Vedeți imaginea clișeu a unei femei cu felii de castravete pe ochi? Acest truc există într-adevăr! Castravetele este aliatul numărul 1 pentru un aspect proaspăt. Proprietățile sale antiinflamatoare acționează asupra congestiei ochilor și asupra formării pungilor. Super simplu de făcut, doar tăiați două felii de castravete, puneți-le în frigider pentru a se răci bine și asezați-le pe ochi timp de 25 de minute. Suficient timp pentru a trage si un pui de somn: dormitul va accentua acțiunea castravetelui asupra pungilor.

Pe cât de bizar pare, cartoful crud conține vitamine și oligoelemente care ajută la diminuarea umflăturilor. Este suficient să tăiați două felii pentru a le pune pe ochi și mai ales pe toată zona care trebuie descongestionată. Pentru ca acțiunea cartofului să fie și mai eficientă, este bine să puneți mai întâi feliile de cartof în frigider. Aplicația ar trebui să dureze aproximativ 15 minute pentru a obține din nou un aspect odihnit.

Gheata, un aliat al pungilor de sub ochi

Gheata este o soluție foarte eficientă împotriva umflării ochilor și formării pungilor. Așezând cuburi de gheață pe ochi, intr-o batistă sau un prosop, este ideal. Dar dacă nu aveți cuburi de gheață în congelator sau dacă nu aveți deloc congelator, din fericire există și alte tehnici!

De exemplu, dacă știți că noaptea următoare va fi scurtă, puteți anticipa plasând o linguriță sau două în frigider. A doua zi dimineață, vor fi foarte reci și pot fi aplicate pe ochi. Dar începeți prin a vă clăti fața cu apă rece imediat ce vă treziți.

Ceai verde și lapte împotriva cearcănelor

Știați că ceaiul verde poate ajuta la reducerea umflăturilor desub ochi? Într-adevăr, are proprietăți antiinflamatorii care ajută la dezumflare! Pregătiți-vă o infuzie de ceai verde, apoi lăsați pungile să se răcească la temperatura camerei. În cele din urmă, așezați-le pe ochi timp de un sfert de oră. Același proces este posibil și cu pliculețele de mușețel, o plantă liniștitoare care ajută la descongestionarea grație efectelor sale de curățare și antiinflamatoare.

Laptele poate fi folosit pe două discuri de bumbac pe care le veți așeza peste ochi și le veti mentine un sfert de oră. Apoi, clătește-ți fața cu apă rece.

Apa de floarea de porumb este cunoscută pentru proprietățile sale liniștitoare pentru ochi, prin utilizarea acesteia în comprese, timp de 5 minute.

Adauga un comentariu