Actualitate

Cavou ecologic cu panouri solare, intr-un cimitir iesean – FOTO

Publicat: 13 ian. 2013

@ In cimitirul Sf. Petru si Pavel din Iasi se afla un cavou care are montata o instalatie de iluminat cu panouri solare

In cimitirul Sf. Petru si Pavel din Iasi se afla un cavou ecologic. Acesta are o tamplarie din PVC si un design impunator. Persoanele ce strabat parcela pe care este pozitionat acesta raman surprinse de design-ul si dotarile acestuia. Cavoul are un panou solar, care pe timp de seara alimenteaza o inima gigantica ce se afla in interiorul cavoului. Inima este dotata cu leduri ce lumineaza interiorul cavoului imediat ce se insereaza. Capacul cavoului, realizat din granit, are forma unui pian, iar constructorul acestuia a reusit sa modeleze în mod realist clapele instrumentului muzical. Muncitorii de la administratia cimitirului spun ca acolo este ingropat un tanar ce a fost muzician. Conform datinii ortodoxe, se spune ca sufletul persoanei ce a parasit trupul are nevoie de lumina, acest lucru explicand probabil prezenta panourilor solare. Costul realizarii lucrarilor se ridica la cateva sute de milioane lei, spun oamenii ce isi viziteaza persoanele ingropate la Sf. Petru si Pavel. Cimitirele iesene ies in evidenta si prin diferitele legende de care sunt legate. Un astfel de caz este si cel al cimitirului Eternitatea, din Tatarasi, unde se spune ca este ingropata Uriasa. Conform legendei, aceasta ar fi fost fiica unui ofiter din Podu Iloaiei. Fata suferea de gigantism si la un moment dat, pe la 9 ani, a ajuns la inaltimea de trei metri. Atunci tatal a impuscat-o fara mila pentru ca era rusinea familiei. Dupa aceea i-a parut rau, si a comandat o statuie de peste doi metri in memoria acesteia. Statuia, reprezentand-o pe Fecioara Maria, a fost comandata in Italia de catre descendentii familiei Rosetti, si amplasata la sfarsitul secolului al XIX-lea. Pentru ca la vremea respectiva era o aparitie ciudata in cimitirul Iasului, oamenii au scornit tot felul de povesti.

Comentarii
 • ce e ecologic acolo domnul ziarist Bulgaru? faptul ca e un cavou facut pe 3 locuri unde ar fi incaput 9 sicrie, iar proprietarii au facut scari interioare ca sa coboare langa un singur sicriu? sau faptul ca nu aveau voie sa faca asemenea constructie in cimitir dar spaga, cunostintele și amenițările au funcionat și sici? sau poate scrieti voi articole la comanda?????????????????????????????

 • alt articol scris la comanda……vai de capul vostru ziarist de la bzi……..cavoul ala e facut de vreo 2 ANI iar voi abia acum v-ati trezit? sau proprietarii cavoului au mai dat un banut sefului ca sa faceti poze si sa le puneti in ziar ca să vadă lumea în ce au bagat ei cateva sute de milioane?

 • Nu stiti nimic, ati scris si voi, fara sa aveti prea multe detalii. Cel care e inmormantat acolo e intradevar un fost muzician de nationalitate rroma, dovada este si claviatura de pian din marmura din interiorul cavoului. Chestia e ca cei care au construit acel cavou, sunt stabiliti in SUA si, dupa ce au achitat un avans firmei care a construit cavoul s-au imbarcat in avion si dusi au fost. Astfel, dupa ce a terminat constructia, firma respectiva nu a avut de la cine-si mai recupera banii si nici nu poate darama constructia petru ca ar intra la profanare de morminte. Deci, e un cavou construit din tzeapa, petru un tzigan lautar. Chestia cu panoul FOTOVOLTAIC, nu solar cum scrieti voi, e pentru ca aveau nevoie de o sursa de lumina in beciul de sub constructie si a fost mai convenabil decat sa traga ***ent de la E-ON.

  • kokalarule dute si te dă deștept in altă parte….ce ai auzit tu sunt zvonuri….rromii sunt stabiliti in Canada, nu in SUA cum esti tu aiurea informat. iar panoul fotovoltaic alimentează intradevăr si un bec de jos dar nu pentru asta a fost pus,ci pt un dispozitiv care lumineaza o inimă din plexiglas rosu si pt un sistem audio care atunci cand intri cântă operă. eu lucrez in cimitirul ala si stiu exact despre ce e vorba, asa ca stai in banca ta cu prostiile tale.

   • Se vede ca esti gropar, dupa cum scrii. Cine mi-a spus, a spus ca-s plecati in America. N-am mai intrebat in ce tara, asa ca am dedus ca-s in SUA. Cert e ca e un mare kitch tziganesc.

 • NU POT COMENTA DECIZIA FAMILIEI DAR POT SA-MI DAU CU PAREREA .INDIFERENR CE CAVOU I-AM FACE CELU TRECUT IN NEFIINTI DURERE RAMANE SI ESTE ACEIASI CHIAR DACA I-AM PUS PANOURI SOLARE SAU DACA I-AM FACUT UN COVOU OBISNUIT .DURERE RAMANE VESNIC .SI AMINTIRE CELUI DRAG CARE A DISPARUT O VOM PURTA MEREU CA NOI

  • Ce daca familia are si vrea sa faca , spre deosebire de uni , rromi isi plang morti nu ca alti romani care uita si unde e mormantul parintilor, nu mai aprind o lumanare, DA asa sunt RRomi, mai familisti mai apropiati , am vecini romani de nu le calca copii casa de ani si ani, bine ca tea facut si ai uitat de parinti, zdremtzelor

 • Cei mai „destepti” ziaristi. Inainte sa scrieti documentati-va si voi putin. PANOURI SOLARE PENTRU ILUMINAT?!? Poate vreti sa ziceti PANOURI FOTOVOLTAICE…

Adauga un comentariu