Sport

Caz de COVID-19 la echipa națională înaintea partidei cu Islanda!

Publicat: 06 oct. 2020
echipa națională a României
Echipa națională de fotbal a României

În urma testelor pentru COVID-19 efectuate luni în cadrul lotului echipei naţionale de fotbal a României a fost depistat un caz pozitiv în „staful auxiliar“, a anunţat Federaţia Română de Fotbal.

Toţi jucătorii convocaţi pentru meciurile cu Islanda, Norvegia şi Austria au rezultate negative la testele efectuate luni.

„În urma testării COVID-19 efectuate ieri în cantonamentul tricolorilor de la Mogoşoaia, toţi jucătorii au rezultate negative. Un membru al staff-ului auxiliar, cu rezultat negativ joia trecută, 1 octombrie, şi rezultate negative la testările anterioare, a primit rezultat pozitiv la testul de ieri. Este asimptomatic, a intrat imediat în izolare şi a ieşit din programul lotului de la momentul primirii rezultatului”, au anunțat reprezentanții FRF.

În cantonament se respectă măsurile anti COVID-19

Reprezentanţii federaţiei precizează că în cantonamentul de la Mogoşoaia se respectă măsurile anti COVID-19.

„În cantonamentul de la Mogoşoaia măsurile de distanţare au fost respectate inclusiv la masă, iar fiecare membru al delegaţiei a stat singur în cameră. Membrul staff-ului va fi retestat astăzi, pentru a evita situaţia unui caz fals pozitiv”, menționează reprezentanții FRF.

Lotul României pleacă în formulă completă spre Islanda astăzi, decolarea fiind programată la ora 17:00.

Prima reprezentativă întâlneşte la 8 octombrie, de la ora 21:45, la Reykjavik, selecţionata Islandei, în semifinala play-off-ului pentru EURO 2020. În cazul unui succes în Islanda, reprezentativa României va disputa pe 12 noiembrie, în deplasare, finala play-off-ului EURO, cu Bulgaria sau Ungaria.

De asemenea, România va juca în Grupa 1 din Liga B a Ligii Naţiunilor împotriva Norvegiei pe 11 octombrie, la Oslo (ora 19:00), şi contra Austriei, pe 14 octombrie, la Ploieşti (ora 21:45).

Meciul cu Islanda se joacă fără spectatori

Meciul Islanda – România, din barajul pentru EURO 2020 se va juca fără spectatori în tribună.

„Federația islandeză a emis o informare cu privire la noile decizii ale autorităților naționale din Islanda în contextul pandemiei COVID-19. Astfel, deși UEFA anunțase că țările-gazdă pot primi fani proprii până la 30% din capacitatea stadionului (fără aceeași posibilitate pentru fanii oaspeți), Islanda-România se va juca fără spriinul suporterilor pentru adversarii noștri. Islanda – Anglia.

Ministerul Sănătății din Islanda a reevaluat situația pandemiei în statul nordic și a modificat normele începând de mâine, 5 octombrie. Asta pentru că Islanda a înregistrat ieri 63 de noi cazuri pozitive coronavirus, al doilea record pentru o zi din luna aprilie până acum!”, anunță reprezentanții FRF.

De ce se teme Mirel Rădoi

Antrenorul echipei naționale, Mirel Rădoi, se teme de starea terenului din Islanda, dar vrea ca jucătorii să facă un meci aproape perfect.

„Trebuie să fim foarte atenți cu ce vom lucra. Avem un singur antrenament cu toți jucătorii, marți dimineață. E clar că nu vom trece peste fazele fixe în două minute, vom acorda o atenție, dar asta nu înseamnă că vom sta câteva zile să pregătim asta.

Când joci contra unei echipe nordice, e clar că fazele fixe vor fi periculoase. Vom antrena aceste lucruri. Contează și inspirația, ce marcaj vor face jucătorii la acel moment.

Vom încerca să facem pressing, să avem reacție după pierderea mingii, să nu grăbim anumite acțiuni. Ne-am gândit să nu antrenăm loviturile de pedeapsă. Am zis să încercăm să le oferim jucătorilor ideea că pot câștiga în 90 de minute sau eventual în prelungiri. Apoi am spus că nu putem citi jocul, astfel că vom antrena și loviturile de pedeapsă.

Trebuie să fim foarte atenți în timpul în care lucrăm. Am căutat ceva comun la cei trei adversari (n.r Islanda, Norvegia, Austria), pentru a antrena același lucru. Cred că în plan tactic se va decide acest meci cu Islanda. Nu există un meci de 90 de minute în care să nu greșești, e clar că trebuie să greșim cel mai puțin”, a spus Mirel Rădoi.

Adauga un comentariu