Actualitate

Caz extrem la Universitatea Cuza. Putini s-ar fi asteptat la asa ceva

Publicat: 05 ian. 2015
1

@ Conflict fara precedent la o mare universitate din Iasi @ Consiliul de Administratie al institutiei a decis un lucru fara precedent în istoria sa de dupa 1989 @ Totul a plecat de la un fapt extraordinar

Sefii celei mai vechi universitati moderne din Romania au luat o decizie uluitoare. Dupa ce Liga Studentilor (LS) de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi, prin presedintele Silvian Emanuel Man, a declansat o serie de proteste la adresa conducerii institutiei, aceasta a decis sa reactioneze intr-un mod nefiresc. Consiliul de Administratie al UAIC a actionat în justitie forul studentesc pe motiv ca liga nu ar fi recunoscuta si ca foloseste simboluri neadecvate.

Citeste si: Anunt important pentru studentii Universitatii Cuza Iasi

„Decizia a fost luata de catre consiliul Universitatii Cuza. S-a decis ca, prin actiunea în instanta, sa nu mai raspundem la orice adresa trimisa de Liga Studentilor pe motiv ca acestia nu sunt recunoscuti legal si ca folosesc un simbol (Sf. Gheorghe – n.r.), au declarat surse din cadrul conducerii UAIC. Pe de alta parte, reactia liderului ligii a fost una prompta.

Citeste si: Schimbari radicale! O noua clasificare a universitatilor iesene

„Liga Studentilor de la Universitatea Cuza este infiintata in conformitate cu prevederile OUG 26/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, prin care este reglementata activitatea asociatilor si fundatiilor, în baza unei hotarâri definitive si irevocabile a Judecatoriei Iasi. Denumirea Liga Studentilor de la UAIC a fost acordata de Ministerul Justitiei în baza unei disponibilitati de denumire. Numele organizatiei a fost folosit si in trecut, cât timp Liga Studentilor a functionat între 1989 si 2001. Atunci nu a deranjat pe nimeni numele. Dar astazi, întelegem ca anumite persoane din conducerea universitatii sunt deranjate de actiunile noastre cu caracter civic si democratic. Este o situatie fara precedent în Romania: conducerea unei universitati actioneaza în instanta o liga studenteasca. Noi nu am facut decât câteva cereri de bun simt si sa sesizam câteva abuzuri si abateri de la lege. Ne vom apara cauza în instanta pâna la capat”, a spus Man.

Citeste si: Protestul de la Universitatea Cuza Iasi vazut din perspectiva studentilor – VIDEO

De partea cealalta, rectorul prof. univ. Vasile Isan a mentionat urmatoarele: „Mai mult decât documentul pe care l-am prezentat instantei nu va pot spune. Nimeni nu poate sa-si aroge, indiferent ca este rector vremelnic, respectiv prorector sau decan, ca reprezinta o institutie fara a fi validat de alegerile generale interne”, a spus Isan.
Adauga un comentariu