Actualitate

Caz hazliu la Iasi cu ministrul Educatiei. Toti profesorii din tara vor ramane blocati – VIDEO

Publicat: 22 oct. 2015
1

@ Nimeni nu s-ar fi asteptat ca nici macar ministrul Educatiei, prof. univ. dr. Mihai Sorin Cimpeanu sa nu-si mai doreasca sa fie cadru didactic @ Acesta a afirmat asta, sustinand ca problema principala este legata de nivelul salarizarii din invatamant

Chiar daca, anul acesta, actualul ministru al Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS), prof. univ. dr. Mihai Sorin Cimpeanu aniverseaza tocmai 25 ani de cariera didactica, spre stupoarea a mii de profesori, el a declarat ca nu ar mai alege sa faca acest lucru. Concret, dupa ce acum doua zile, intr-o dezbatere pe teme de invatamant la Biblioteca Central Universitara (BCU) Mihai Eminescu a afirmat, in fata sindicalistilor, asa ceva, ieri, demnitarul si-a nuantat discursul.

Click aici pentru a vedea imagini foto, video de la eveniment.

„Eu nu am spus chiar asa si va rog sa nu scoateti din contex… Am spus ca e o problema la nivel de salarizare, acum, in Educatiei. Asta in mod special la nivel de debutanti este o mare problema, atunci cand vorbim de veniturile lor. Atata timp cat in doar cativa ani, in sistem aveam un total de 30 la suta tineri in zona sistemului de invatamant superior, acum avem cu 15 la suta mai putin. Asta reprezinta o mare problema si trebuie sa facem ceva pentru a opri acest lucru”, a precizat Cimpeanu. In fata acestei atitudini, prof. Laviniu Lacusta, presedintele celui mai important sindicat din invatamantul preuniversitar al judetului, nu s-a declarat surprins de cele spuse.

Citeste si: BREAKING NEWS! DNA face perchezitii la UMF Iasi – UPDATE FOTO,VIDEO

„Nu ne surprinde aceasta declaratie a domnului ministru in calitatea domniei sale de profesor, deoarece exista mari probleme la nivel de salarizare in educatia romaneasca! Acum, domnul Cimpeanu in calitatea sa de ministru trebuie sa gaseasca solutii cat mai rapide, pentru a se remedia aceasta stare de fapt grava”, a replicat liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP). Totusi, la dezbaterea programata la BCU, Cimpeanu s-a contrazis in mai multe randuri cu reprezentantii sindicatelor din invatamantul preuniversitar iesean, cele doua parti avand viziuni diferite pe unele subiecte de discutii. Cu toate ca sindicalistii i-au solicitat detalii cu privire la Legea Salarizarii, ministrul s-a aratat deranjat de situatie, sustinand ca aceste aspecte au fost deja dezbatute de cateva ori, chiar daca nu s-a elaborat nimic concret pana acum pe acesta linie.

Citeste si: Discutii aprinse. Ministrul Educatiei a intrat in contre cu sindicatele din Iasi – VIDEO

Adauga un comentariu