National

Caz incredibil in Romania. Si-a declarat sotia moarta, desi ea este vie si nevatamata. Vezi de ce

Publicat: 12 apr. 2016
1

Caz incredibil intr-o localitate din Dolj, unde un barbat si-a declarat sotia moarta, desi femeia era vie si nevatamata. A obtinut chiar un certificat de deces si a incasat o parte din ajutorul de inmormantare, pana cand politistii au intrat pe fir.

Omul spune ca avea nevoie de bani si ca lui chiar i s-a parut ca sotia va muri curand. Ciudat este ca medicul i-a eliberat certificatul de deces, fara sa o vada macar pe „raposata”.

Nicolae a mers in urma cu patru zile la medicul de familie si a povestit cu lacrimi in ochi ca i-ar fi murit sotia. Doctorul nu a mai mers sa vada pacientul, ci a eliberat certificatul de deces pe numele femeii de 67 de ani. A primit de la primarie un ajutor de 500 de lei, pentru inmormantare. Dupa cateva zile insa, totul a iesit la iveala, iar politisti i-au gasit sotia vie.

Nicolae Sima, sotul femeii: „Am dat banii inapoi ieri… Am zis ca sa iau si eu banii mai repede, ca se vaita „au, au” si daca am zis ca moare, am luat banii, dar acum i-am dat inapoi. Nu am mintit… tragea sa moara.”

Ana Curaru, femeia declarata moarta: „Pai, era sa mor… Nu stiu daca m-a declarat moarta, pentru ca nu am fost acolo. Sunt bolnava si oloaga si stau la pat de 2 luni de zile.”

„A luat bani sa inmormanteze si el femeia asta, sa ia medicamente… Asa a spus el, ca ia niste bani pentru medicamente. El nu prea aude, nu stie carte, nu stie nimica si a spus ca moare si ei au inteles ca a murit si cred ca din cauza asta au facut certificat de deces. Oameni aceia nu trebuiau sa vina la locul faptei sa vada daca a murit?” – spune un vecin.

Ionut Tugneau, referent stare civila Primaria Cerat: „S-a prezentat cu certificatul constatator de deces, buletin, certificat de nastere al moartei in original, iar in baza actelor eliberate de medicul de familie am intocmit actul de deces.”

Povestea s-ar fi aflat dupa ce vecinii au mers sa povesteasca la primarie cum stau lucrurile de fapt.

Alin Apostol, purtator de cuvant IPJ Craiova: „Politistii doljeni efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune, fals in declaratii si uz de fals, faptuitorul fiind cercetat in stare de libertate.”

Reprezentantii primariei spun ca barbatul a returnat banii primiti pe nedrept.

Adauga un comentariu