National

Caz incredibil la Bacau: Un copil a murit, dupa ce medicii au refuzat sa-l interneze

Publicat: 17 mart. 2016

Un copil in varsta de patru ani din Moinesti, judetul Bacau, a murit, dupa ce medicii l-au diagnosticat cu otita si au refuzat sa il interneze, desi micutul se simtea foarte rau.

Mama l-a dus pe copil la spitalul din Moinesti de doua ori cu ambulanta, prima data vinerea trecuta.

Medicul ORL-ist l-a diagnosticat cu otita si a stabilt ca poate fi tratat acasa.

„Seara mai tarziu i s-a facut mai rau, pastilele, siropul care i s-au dat de la spital de la Moinesti nu erau bune. I se inmuaiau piciorusele, a inceput sa tremure, febra 39 cu 5, a ajuns la 40″, a povestit mama copilului, Lacrimioara Olteanu.

In dimineata zilei de sambata, copilul a ajuns din nou cu salvarea la spital, pentru ca se simtea foarte rau. De data aceasta a fost consultat de medicul pediatru de garda, care a notat in foaia de observatii tot otita si l-a trimis pe copil acasa, in ciuda insistentelor mamei de a fi internat.

„Eu i-am zis doctorului daca pateste copilul meu ceva. O zis ca nu pateste nimic!”, a spus femeia.

Cel mic a murit duminica. Cauzele mortii, potrivit certificatului de deces, au fost insuficienta cardiorespiratorie si meningoencefalita.

Conducerea spitalului a cerut explicatii de la medicii implicati, iar o comisie de disciplina urmeaza sa stabileasca daca acestia au respectat procedurile.

„Medicul pediatru care a consultat copilul mi-a spus ca nu prezenta semne care sa sugereze o meningita. Singurele acuze erau cele de otita. Vom discuta cazul la comisia de disciplina, noi analizam daca s-au respectat procedurile in ceea ce priveste competenta profesionala”, a declarat directorul medical al spitalului din Moinesti, Maria Purcarin.

Mama copilului intentioneaza sa depuna plangere la Politie. Femeia spune ca medicul de garda i-ar fi reprosat inclusiv ca se plimba cu ambulanta.loading...

Adauga un comentariu