Titlurile zilei

Caz incredibil, la Iași! La admiterea în clasa a IX-a, un elev cu o medie de doar 2,83 a intrat la un cunoscut colegiu din oraș! (Exclusiv)

Publicat: 26 iul. 2021
Candidați, la afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională
4.062 de absolvenți ai clasei a VIII-a, din județul Iași, au fost admiși în învățământul liceal de stat (anul școlar 2021-2022) în prima etapă de repartizare computerizată. La nivelul județului au fost repartizați 4.062 de elevi (98,33 la sută) în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate (4.131): 2.031 de candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 2.031 candidați - la filiera tehnologică. În total, au fost completate 86.247 de opțiuni, rezultând o medie de 21 de opțiuni de elev

La admiterea 2021, în clasa a IX-a, un elev cu o medie de doar 2,83 a intrat la un cunoscut colegiu din orașul Iași. Acesta provine de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, din localitatea Dancu, comuna Holboca. De asemenea, sunt alte zeci de cazuri în care, cu medii la admitere de peste 5 sau cu mult sub 5, candidații au fost repartizați inclusiv în alte unități de învățământ din municipiul Iași. De precizat este faptul că, la nivelul județului, au fost repartizați 4.062 de elevi (98,33 la sută) în învățământul liceal de stat, din totalul elevilor cu opțiuni completate (4.131). Doar 4 candidați au fost admiși cu media generală de admitere 10

În clasa a IX-a, un elev cu o medie de doar 2,83 a intrat la un cunoscut colegiu din orașul Iași, după repartizarea computerizată la admitere 2021.
Dincolo de faptul că au fost rezultate meritorii pentru candidați, au rămas sute de situații în care, cu medii de admitere de puțin peste 5 sau cu mult sub 5 și chiar de 3, candidații au fost repartizați inclusiv în alte unități de învățământ din municipiul Iași. Având în vedere toate acestea, este cu adevărat o performanță pentru un profesor din unitatea de învățământ preuniversitară la care a intrat absolventul de clasa a VIII-a să-l ducă în situația de a promova Bacalaureatul, având în vedere că media generală trebuie să fie de minimum 6.

În județul Iași, 4.062 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost admiși în învățământul liceal de stat

În județul Iași, 4.062 de absolventi ai clasei a VIII-a au fost admiși în învățământul liceal de stat (anul școlar 2021-2022), în prima etapă de repartizare computerizată. Concret, au fost repartizați 98,33 la sută în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate (4.131): 2.031 de candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 2.031 de candidați – la filiera tehnologică. În total, au fost completate 86.247 de opțiuni, rezultând o medie de 21 de opțiuni de elev. Doar 4 candidați au fost admiși cu media de admitere 10.
Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate 458 de elevi la specializări vocaționale; 80 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaților de etnie rromă (inclusiv vocațional); 20 de elevi pe locurile speciale în învățământul de masă, rezervate candidaților cu Cerințe Educaționale Speciale (CES), precum și 19 elevi în învățământul special.

Candidații repartizați în prima etapă depun dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie 2021, candidații repartizați în prima etapă vor transmite / depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. Astfel, 69 de elevi nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opțiuni. Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august 2021, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie), precum și de candidații ce nu au participat în prima etapă de admitere.

Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau printr-un formular transmis electronic. Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc pe data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.
În intervalul 9 – 11 august 2021, Comisia județeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată. În total, au rămas disponibile pentru etapa a doua 200 de locuri pentru repartizarea computerizată și 48 pentru admiterea la liceele cu profil vocațional.

Comentarii
Adauga un comentariu