Eveniment-Social

CAZ incredibil la Universitatea Cuza din Iasi. Un profesor va primi o suma FABULOASA la salariu. Iata care este MOTIVUL

Publicat: 21 sept. 2016
1

@ Sutele de angajati ai Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, anume personalul didactic, personal didactic auxiliar, personalul didactic de conducere, de îndrumare si control din învatamântul preuniversitar si universitar de stat, precum si din bibliotecile centrale universitare vor primi o suma fabuloasa la salariu@ Fabulos este ca, in functie de nivelul de salarizare existent in perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011, profesorii universitari cu vechime maxima in invatamant vor primi sume cuprinse intre 90.000 si 260.000 lei, asta esalonat in urmatorii cinci ani

Angajatii Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi, anume personalul didactic, personal didactic auxiliar, personalul didactic de conducere, de îndrumare si control din învatamântul preuniversitar si universitar de stat, precum si din bibliotecile centrale universitare vor primi o suma fabuloasa la salariu. Fabulos este ca, in functie de nivelul de salarizare existent in perioada octombrie 2008 – 13 mai 201, profesorii universitari cu vechime maxima in invatamant vor primi sume cuprinse intre 90.000 si 260.000 lei, asta esalonat in urmatorii cinci ani.

Citeste si:  Liderul USLIP Iasi, profesorul Laviniu Lacusta, chemat la negocieri cu vicepremierul Romaniei

Legea nr. 85 din 29 aprilie 2016, privind plata diferentelor salariale cuvenite personalului didactic din învatamântul de stat pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011, are caracter reparator. Pentru personalul didactic aflat in activitate, diferentele de drepturi salariale vor fi platite esalonat, pe o perioada de cinci ani, in timp ce pentru cei care s-au pensionat, respectivele drepturi vor fi platite integral, intr-o singura transa. In perioada urmatoare vor fi calculate sumele cuvenite fiecarui cadru didactic. Exemplificativ, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, in functie de nivelul de salarizare existent in perioada respectiva, profesorii universitari cu vechime maxima in invatamant vor primi sume cuprinse intre 90.000 si 260.000 lei”, au dezvaluit surse din cadrul compartimentului economic de la Cuza.

Citeste si:  Rectorul unei mari universitati iesene a luat o decizie remarcabila. Mii de studenti si profesori din Romania sunt implicati – FOTO

Astfel, beneficiarii care au dreptul la plata diferentelor salariale trebuie sa depuna la Registratura Universitatii Cuza o cerere în acest sens, adresata rectorului institutiei de invatamant superior. Aceste diferente sunt rezultate din aplicarea prevederilor Ordonantei Guvernului (OG) nr. 15 din 2008 privind cresterile salariale ce urmau a se acorda in acel an personalului din invatamant, aprobata prin Legea nr. 221 din 2008, a prevederilor Legii-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice nr. 330 din 2009, a Legii-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice nr. 284 din 2010 si a Legii nr. 285 din 2010 privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice.

Citeste si:  Sute de angajati ai Universitatii Alexandru Ioan Cuza VOR CITI asta. Totul este legat de salarii

Concret, in primul an de la data intrarii in vigoare a prezentei legi se plateste cinci la suta din valoarea diferentelor salariale, in al doilea an de la data intrarii in vigoare a prezentei legi se plateste zece la suta, in al treilea an se va plati 25 la suta, in al patrulea an tot 25 la suta, iar in al cincilea 35 la suta. Plata se face anual, tot in mod esalonat, in transe trimestriale egale. De precizat ca, si angajatii celorlalte universitatilor de stat din Iasi beneficiaza de aceasta masura guvernamentala. 

Adauga un comentariu