Actualitate

Caz nemaivazut, la Iasi! A jucat „ruleta ruseasca” cu copiii sai! Anchetatorii au ramas blocati cand au aflat la ce erau supusi minorii

Publicat: 18 aug. 2016
1

@ Situatie revoltatoare la Iasi, dupa ce doi parinti au plecat din tara fara sa se gandeasca la copiii lor @ Practic, mama a fugit din tara, satula de batai si scandaluri, iar tatal a vrut sa demonstreze ca oricand poate face la fel

Caz cutremurator la Iasi, dupa ce un tata iresponsabil a luat o decizie incredibila. Totul a inceput in toamna anului trecut, cand Constantin Petraru, un barbat in varsta de 46 de ani, din comuna ieseana Trifesti, a ramas acasa avand in grija pe cei trei copii ai sai. A ajuns in aceasta situatie dupa ce sotia sa si mama celor trei copii a plecat peste hotare, pentru a le asigura un trai decent minorilor si totodata pentru a scapa de calvarul pe care il traia din cauza sotului. Avand probleme cu bautura, Constantin Petraru in scurt timp a transformat viata celor trei suflete, niciunul mai mare de 13 ani, intr-un calvar. Anul trecut, politistii de pe raza comunei Popricani s-au autosesizat, dupa ce scandalurile nu se mai opreau. Atunci a inceput si urmarirea penala a lui Constantin Petraru, pentru comportamentul sau complet deplasat.

„La data de 23 septembrie 2015, lucratorii Sectiei 3 de Politie Popricani s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul ca numitul Petraru Constantin, de 46 de ani, din comuna Trifesti, judetul Iasi, are spre crestere si educare trei copii minori cu varste cuprinse intre 10 si 13 ani, sotia sa este plecata in strainatate, iar pe fondul consumului excesiv de alcool agreseaza cei trei copii, provocandu-le o stare de teama, punandu-le in primejdie dezvoltarea fizica, intelectuala si morala a acestora”, se arata in rechizitoriul procurorilor. Chiar daca lucrurile erau extrem de grave, tatal celor trei copii a luat o decizie radicala. Fara sa anunte pe nimeni, dupa ce a chinuit cele trei suflete mai multa vreme, a plecat pur si simplu de acasa. Practic, si-a facut bagajele si a plecat in Portugalia, fara sa anunte pe nimeni si fara sa le asigure conditiile necesare celor mici atata vreme cat este plecat.

A inchis poarta si a lasat trei copii la geam, plangand

Constantin Petraru nu s-a gandit nicio clipa ca odata ce si-a abandonat copiii, viata acestora se va schimba radical. „Dupa plecarea tatalui, cei trei minori au adoptat un comportament antisocial la limita infractionalitatii. In urma evaluarii psihologice, s-a evidentiat faptul ca minorii au un trecut traumatic, ca urmare a abuzurilor fizice si emotionale”, descriu procurorii. In timp ce Constantin Petraru era la sute de kilometri de casa, cei trei micuti au incercat sa se gospodareasca singuri, cel mai mare dintre copii, cel de 13 ani, preluand atributiile de mama, tata si frate mai mare.

„Minorul P.P, fiind cel mai in varsta, arata ca dupa plecarea tatalui s-a ocupat de fratii mai mici, gatind pentru acestia cum invatase de la mama sa”, spun anchetatorii. Pe langa marturia copiilor, mai multi martori au povestit prin ce au trecut cei mici alaturi de tatal iresponsabil. „Fiind audiati in calitate de martori, B. D. , asistent social in cadrul Primariei Trifesti, M. C. , cumnatul inculpatului, C. C. si C. P., vecinii acestuia, au declarat faptul ca Petraru este mare consumator de alcool, care provoaca frecvent scandaluri, isi lovea si alunga de acasa sotia”, se arata in documente.

Pe langa acest fapt, iadul pentru cei trei copii s-ar fi declansat imediat dupa plecarea mamei lor. Turbat din cauza despartirii, a vazut in copii „obiectul” perfect de razbunare.  Pe „fir” au intrat si cei de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si i-au internat pe minori in regim de urgenta in cadrul Complexului de Servicii Comunitare „Sf. Spiridon” din Targu Frumos. Chiar daca acesti copii au fost supusi la chinuri greu de imaginat si au fost lasati in pragul iernii fara haine, lemne de foc si alimente, Constantin Petraru, la intoarcerea in tara, sustine ca a facut toate demersurile pentru ca minorii sa aiba tot ce au nevoie, inclusiv supraveghere in timp ce el era in Portugalia.

„La data de 31.03 2016, ulterior sosirii din Portugalia, a fost audiat inculpatul, ocazie cu care acesta a sustinut ca nu a agresat niciodata copii, fiind neadevarate cele de care este acuzat. Acesta mai arata ca inainte de a pleca in Portugalia, a discutat cu cumnatul sau pentru a supraveghea minorii, lasandu-le totodata alimente si bani pentru a se putea descurca”, se mai arata in rechizitoriu. Cumnatul sau a declarat insa in fata anchetatorilor ca nu a fost niciodata anuntat si nici macar nu stia de intentia lui Constantin Petraru de a pleca din tara. Acum, ieseanul este cercetat penal pentru rele tratamente aplicate minorului si abandon de familie, iar pentru asta risca ani grei de puscarie.

Comentarii
Adauga un comentariu