Local

Caz rar la Iaşi. O fetiţă de 12 ani, operată de urgenţă la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, având o sarcină molară

Publicat: 08 apr. 2021
Maternitatea Cuza Vodă din Iași
Caz extrem de rar, la Spitalul Clinic de Obstetrica şi Ginecologie „Cuza Voda” din Iaşi. O fetiţă, în vârstă de 12 ani, a ajuns la timp la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi, înainte de a apărea alte complicaţii, în cazul unei sarcini molare descoperite de medici

Caz extrem de rar, la Spitalul Clinic de Obstetrica şi Ginecologie „Cuza Voda” din Iaşi. O fetiţă, în vârstă de 12 ani, a ajuns la timp la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi, înainte de a apărea alte complicaţii, în cazul unei sarcini molare descoperite de medici.

Pacienta a fost transferată de la Focşani, cu o sarcină molară, posibilă o dată la 1.000 de sarcini, potrivit declaraţiei medicilor.

Medicii ieşeni susţin că fetiţa a avut sângerări şi a ajuns la maternitatea cu o stare de astenie fizică, punandu-i-se diagnosticul de sarcina molară. Acest caz este unul extrem de rar, fiind 1 la 1.000 de sarcini. Trebuie să precizăm faptul că în uterul copilului nu se afla un făt propriu zis, ci o masă de celule care au putut să o pună în pericol.

Operaţia a decurs cu succes

Medicii din cadrul Maternităţii „Cuza Voda” din Iaşi au menţionat ca fata a fost internată cu mama sa. A fost supusă de urgenţă unei intervenţii chirurgicale, iar operaţia a fost un succes. Cadrele medicale susţin că pot apărea complicaţii, precum sângerare sau în cel mai rău caz scoaterea uterului, în cazul în care masa de celule nu este eliminată la timp.

Fetiţa în aceste momente este monitorizată şi va fi supusă timp de 12 luni la mai multe controale.

Ce este sarcina molară

Sarcina molară, cunoscută de asemenea sub denumirea de mola hidatiforma, este o tumoră benignă (nu este cancer) care se dezvolta în uter. O sarcină molară apare atunci când ovulul fecundat are un set în plus de cromozomi de la tată. Această anomalie care apare în momentul concepţiei va transforma ceea ce ar fi devenit placenta într-o masă de vezicule care creşte continuu, scriu site-urile de specialitate.

Comentarii
  • Acum ramane sa aflam de ce contribuabilii care muncesc trebuie sa plateasca cotzaiala ”fetitei” de 12 anisori care a mancato undeva sa se cotzaiasca si sa aflam cine este tatal care a fecundat ovulul si sal punem la plata si apoi in puscarie pentru pedofilie si sex cu minore de 11 ani !

Adauga un comentariu