Actualitate

Caz scandalos la Iasi! Un politist a umilit un copil cu handicap pentru un pachet de tigari

Publicat: 03 mart. 2015

@ Trei copii, printre care si unul cu handicap, i-au furat un pachet de tigari politistului @ Ce a urmat, intrece orice imaginatie @ Ancheta realizata de politist pentru aflarea hotului care i-a furat tigarile a lasat in urma traume greu de uitat @ „l-a asezat în genunchi cu mâinile dupa cap, l-a obligat sa fumeze si sa mestece restul de tigara stinsa într-o bautura energizanta, l-a calcat cu bocancii pe picior, l-a udat, l-a lovit cu palma peste fata si în zona coastelor”, sustin procurorii

Caz de-a dreptul socant finalizat ieri de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi! Un politist a fost trimis in judecata pentru comiterea infractiunii de purtare abuziva dupa ce a umilit in public un copil cu handicap. Agentul de politie judiciara Felix Adelin Cilibiu, de 25 ani, lucreaza la Postul de Politie Tibanesti. In prezent acesta a fost pus la dispozitie in sensul ca nu mai are voie sa indeplineasca decat activitatile care i se dau in mod direct de seful ierarhic superior.

„Politistul a fost pus la dispozitie din momentul inceperii urmaririi penale, conform procedurilor legale in vigoare”, a declarat ieri comisarul sef Madalin Taranu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean Iasi. Procurorii sustin ca pe data de 23 iulie 2013, fiind in exercitarea atributiilor de serviciu, acesta a deschis o ancheta extrem de ciudata care avea ca scop gasirea celui care i-a furat pachetul de tigari. Desi se afla in timpul serviciului, politistul a mers la barul din localitate pentru a se relaxa. Acolo, in timp ce vorbea cu Mircea Cozmita, patronul barului, si-a lasat pachetul de tigari pe tejghea. Trei copii erau si ei in bar, iar unul dintre ei i-a furat tigarile. Suparat ca a fost victima acestui furt, politistul a inceput o ancheta fulger, extrem de patimasa. Procurorii sustin ca a supus la tratamente degradante pe minorul C.A., de 15 ani. Acest copil sufera de un handicap psihic.

„L-a asezat în genunchi cu mâinile dupa cap, l-a obligat sa fumeze si sa mestece restul de tigara stinsa într-o bautura energizanta, l-a calcat cu bocancii pe picior, l-a udat, l-a lovit cu palma peste fata si în zona coastelor – toate acestea pentru ca l-a suspectat ca i-a furat un pachet cu tigari pe care agentul de politie îl lasase pe tejgheaua barului în care a intrat la ora respectiva. Agentul de politie a demarat în localul respectiv o ancheta în propria cauza, încercând sa identifice în maniera descrisa mai sus daca persoana vatamata sau unul dintre ceilalti doi copii aflati în compania acesteia au sustras pachetul cu tigari”, au declarat procurorii ieseni. In cele din urma a gasit pachetul de tigari la unul dintre copii, insa tot nu s-a lamurit care dintre ei a avut curajul sa-l fure. In acest context, i-a obligat pe copii sa fumeze pentru a se lamuri care dintre ei stie sa faca acest lucru.

„Inculpatul a asezat în genunchi pe toti cei trei minori, si-a aprins o tigara si a dat-o pe rând celor trei minori sa o fumeze pentru a vedea care dintre ei stia sa fumeze. Când a descoperit ca minorul C.A. stia sa fumeze, a considerat ca acesta era autorul furtului si l-a lovit pentru a-l determina sa recunoasca furtul. În urma agresiunii, minorul a suferit leziuni pentru vindecarea carora a necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale”, au mai explicat procurorii.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu