Actualitate

Caz socant la Iasi. Guvernul si-a batut joc de o comunitate intreaga

Publicat: 16 mart. 2016
1

@ Bataie totala pe un drum care leaga Iasul de Republica Moldova @ Guvernul s-a jucat de-a preluarea arterei pentru a deschide traficul rutier in zona @ Proiectul a batut insa pasul pe loc, iar sefii judetului l-au predat la o comuna care-l va putea reface in baza unor fonduri europene

Un proiect care se putea realiza la nivelul judetului a ajuns sa fie blocat tocmai de cei care trebuiau sa-l implementeze. Totul a tinut de infiintarea unui punct rutier in zona Ungheni, care sa functioneze in paralel cu cel feroviar. Numai ca situatia s-a complicat si Guvernul a renuntat la proiect inainte de a-l incepe. Pentru a se putea deschide acel punct rutier, Guvernul ar fi trebuit sa preia in administrare DJ 249 Iasi – Ungheni, aflat pana nu de mult in gestionarea Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor. Drumarii au predat drumul respectiv catre Ministerul Transporturilor, in baza unui protocol incheiat inca din vara lui 2014. Numai ca, reprezentantii ministerului nu au mai refacut soseaua, iar drumul a ramas in continuare distrus si plin de gropi. Cum s-a ajuns in aceasta situatie?

Pe de o parte, la Consiliul Judetean a ajuns o adresa a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), prin care reprezentantii acesteia au sustinut ca nu sunt interesati de lucrare. Pe de alta parte insa, Ministerul Transporturilor a trimis separat o adresa, prin care isi afirma in continuare disponibilitatea ca proiectul sa continue. Pana acum cateva saptamani, Drumurile Judetene au intervenit doar cu plombe pe sectorul de drum dintre Iasi- Holboca- Cristesti- Manzatesti si Ungheni. Culmea, ca  artera sa poata fi totusi refacuta, drumarii l-au predat acum cateva saptamani la comuna Ungheni. Primaria din zona va accesa, in baza unui proiect facut printr-un grup de actiune locala, fonduri europene, iar soseaua ar putea fi in sfarsit reabilitata.

„Pentru ca nu s-a mai realizat predarea drumului, artera a ajuns din nou la Consiliul Judetean. Ulterior, drumul a fost predat autoritatilor locale, care vor cauta sa-l refaca in baza finantarii unor fonduri europene. Proiectul de hotarare privind predarea amplasamentului a fost facut in luna ianuarie, de catre plenul Consiliului Judetean. Noi mai avem doar o bucata din acel drum, de la iesirea din municipiul Iasi pana la Manzatesti”, a mentionat Daniel Minciuna, directorul Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi.

Comentarii
  • Asta e o mostra de cat de mult isi fac treaba deputatii si senatorii de Iasi ! niste dinozauri si niste libidinosi ( Stanciu ) toti o apa si-un pamant …..
    Tocmai ce erati suparati ca BLABUT nu face nimic intr-un articol mai sus …. ce prostalani mai sunteti si voi cu articolele astea, doamne chiar sa rasturnat caruta cu ,,gazetari gaozari,, la BZI

Adauga un comentariu