National

Caz TRAGIC. Un copil de 2 ani a MURIT dupa ce a fost plimbat din spital in spital

Publicat: 13 feb. 2015
O ancheta de amploare se desfasoara la mai multe spitale din Maramures, dupa ce un copil de 2 ani a murit din cauza unei pneumonii neidentificate de medicii de la doua unitati medicale. Micutul a fost plimbat de la un spital la altul pana cand un medic i-a pus un diagnostic, dar si acesta gresit. La cateva ore distanta, copilul a murit in bratele mamei care cerea disperata ajutor. Directia de Sanatate Publica Maramures cerceteaza imprejurarile in care un copil de numai trei ani din Sacal si-a pierdut viata la Spitalul Viseu de Sus. Mama micutului care ar fi implinit trei ani pe 15 aprilie acuza personalul medical de la unitatea spitaliceasca si cere sa i se faca dreptate.
Copilul a fost dus initial de parinti la Spitalul din Borsa, unde la Camera de garda i s-a constatat o stare de insuficienta respiratorie, dar a fost redirectionat, din cauza lipsei de medic pediatru, la Spitalul din Viseu de Sus. Acolo a fost vazut de catre medicul pediatru de garda, care a decis sa-i aplice o terapie cortizonica pentru reglarea nivelului de oxigen din sange. Desi initial micutul a fost stabilizat, dupa cateva ore starea sa s-a agravat si a intrat in stop cardio-respirator. Copilul a fost resuscitat, dar fara rezultat, si nu a mai apucat sa fie transferat la Spitalul Judetean Baia Mare, unde medicii voiau sa-l trimita cu diagnosticul de bronsiolita acuta, cu care venise de la Spitalul din Borsa.
„Nu discutam despre vinovatia cuiva, discutam despre o patologie cat se poate de frusta din pacate pe care a avut-o acest copil. Diagnosticul din punct de vedere anatomo-patologic confirma o suferinta care a existat cu cateva zile inainte de prezentarea la medic”, a declarat dr. Rares Pop, directorul Directiei de Sanatate Publica Maramures. Tragedia s-a petrecut vineri in urma cu o saptamana, iar micutul a fost deja inmormantat. Mama lui, insa, nu are de gand sa lase lucrurile asa si cere o ancheta si sanctionarea medicilor care l-au ingrijit pe copil. O comisie a DSP Maramures cerceteaza deja imprejurarile in care s-a petrecut tragedia si, cel mai probabil, si politia va deschide un dosar.


loading...

Adauga un comentariu